Гришо се надъхва за Мъри край басейна (ОБЗОР)

Гришо се надъхва за Мъри край басейна (ОБЗОР) | StandartNews.com

Димитров вечерял с майка си преди турнира в Маями

Ракета номер едно на България Григор Димитров си уреди нова среща със световния номер две Анди Мъри. Гришо победи аржентинския левичар Федерико Делбонис със 7:6(8), 4:6, 6:4 във втория кръг на турнира в Маями. Мъри пък се справи с Денис Истомин - 6:3, 7:5. Така британецът и Димитров ще излязат в битка за място на 1/8 финалите. Двубоят е насрочен за утре от 17,00 ч. българско време, но може да бъде променен. Последната битка между двамата бе през лятото в Синсинати. А Гришо вероятно помни как Мъри успя да го обърне и да отмъкне победата. Затова нашенецът избра нов начин за мотивация. Той реши да се надъхва и концентрира край басейн в хотела в Маями. Димитров пусна снимка в социалната мрежа Инстаграм, докато седи до водата и гледа в нея, под светлината на луната. Явно тъмнината и водата успяват да помогнат с концентрацията на тенисиста. Анди Мъри пък не пропусна да изчетка Гришо.

"Той очевидно е играч от топ класа. Записа хубава победа днес в оспорван мач срещу Делбонис. Играхме веднъж тук преди и успях да го победя. Историята помни много оспорвани срещи между нас. Мисля, че последната беше в Синсинати миналата година, а той имаше мачбол. Григор имаше много шансове да спечели, но успях да обърна нещата в своя полза. Знам, че ще трябва да играя добър тенис и да съм по-дисциплиниран, отколкото бях тази вечер", припомни си британецът. Двамата са играли 8 пъти по между си, като Димитров има едва две победи и то през 2014 г.

Междувременно сайтът "miamiherald" твърди, че Григор е бил в компанията на майка си Мария в Маями. Двамата са вечеряли в лъскав ресторант в изкуствено направения остров край града Брикъл Кий. Двамата са хапнали в "La Mar by Gaston Acurio" в сряда вечер точно преди да започне участието на Димитров на турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай