Гришо се класира на финал в Букурещ

Гришо се класира на финал в Букурещ | StandartNews.com

Букурещ. Победният ход но Григор Димитров на турнира в Букурещ (400 000 евро) продължи и в днешния полуфинал с Гаел Монфис (Фр). Хасковлията стартира с 5:1 в първия сет, когато французинът обяви, че се отказва заради контузия.

Така на финала в румунската столица утре от 12,00 ч Гришо ще играе за трети АТР трофей срещу шампиона от 2013-а Лукаш Росол (Чех). За чехът това ще е втория финал в кариерата му.

Димитров излиза в своя четвърти АТР финал в кариерата си. С класирането си за последния мач в Букурещ Григор Димитров си осигури и 150 точки за ранглистата, като с новите 60 т ще се изкачи в понеделник на 15-о място в ранглистата. При успех в неделя Димитров ще прибави още 100 точки и има шанс да се върне отново на 14-ото място в света, което е най-доброто му класиране в ранглистата до момента.

Приятелката на Гришо Мария Шарапова също ще спори за титлата, но на турнира в "Porsche Tennis Grand Prix" в Щутгарт. Рускинята отказа набързо Сара Ерани (Ит) с 6:1, 6:2. За Маша това ще е трети пореден финал в турнира. При победа в Щутгарт в неделя Шарапова ще защити титлата си и ще остане под №9 в света, но при загуба отива на 10-о място. В опит да спечели за трети пореден път титлата в Щутгарт, както и най-новия модел на Porsche от серията "911 Carrera", Шарапова ще се изправи срещу победителката от изцяло сръбския сблъсък между Ана Иванович и Йелена Янкович, които играят по-късно днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай