Гришо с първа титла на клей

Гришо с първа титла на клей | StandartNews.com

Букурещ. Тенисист №1 на България Григор Димитров прибави към успехите си в АТР и титла на клей.

Хасковлията триумфира на турнира в Букурещ с ранг АТР 250 със 7:6 (2) и 6:1 над миналогодишния шампион Лукаш Росол (Чех). Това е трета титла за Григо в турнир от сериите АТР. На този в Букурещ обаче за първи път в кариерата си Димитров започна като №1 в схемата. Победата на Гришо над световния №43 му донесе чес за 77 315 евро и максималните 250 т. Така от утре Димитров ще изравни най-доброто си постижение в ранглистата, а именно 14-о място.

Гришо: "Най-доброто тепърва предстои"

Титлата, спечелена днес от Григор Димитров в Букурещ, освен че е негова дебютна на клей, е и първата, която родителите му виждат как печели наживо. На пресконференцията след финала с Лукаш Росол българският тенисист не скри емоциите си.

"Чувствам се чудесно. Лукаш е страхотен тенисист, удря топката много добре и направи някои невероятни удари, но аз успях да спечеля важните точки. Работих здраво за тази титла, а най-доброто тепърва предстои", каза пред журналистите Димитров. "Ще дам всичко от себе си, за да започна да печеля и най-големите турнири. Развълнуван съм, а сега ще имам няколко дни да се подготвя за турнирите в Мадрид, Рим и Ролан Гарос".

Той бе много радостен от факта, че взима трофей от АТР за първи път пред родителите си. "Моето семейство никога досега не ме беше виждало как печеля АТР турнир. Това бе специален момент за тях, особено за баща ми. Майка ми пък плачеше през цялото време, беше много емоционална, което дори ме изненада", добави шампионът.

"Чувствам се добре след победата. За финала трябваше да повиша нивото си в сравнение с показаното в предишните мачове на този турнир. Знаех, че трябва да го направя, особено след края на първия сет. Лукаш е тенисист, който може да прави невероятни уинъри. За мен бе удоволствие да играя пред легенди като Илие Настасе. Работих много здраво, за да започна да печеля тези титли, полагайки големи усилия и време, и правейки много жертви, но си заслужаваше", каза накрая Гришо. Неговият съперник Росол обяви, че е доволен от представянето си в Бущурещ.

"Перфектна седмица. Ако в нейното начало някой ми беше предложил да ми осигури място на полуфиналите, с радост бих приел. Ето, че стигнах финал и спечелих 150 точки, а по принцип правя това за един месец. Григор днес беше невероятен. Играх добър тенис, но Григор бе по-добрият, а аз нямах отговори за неговата игра. Сигурен съм, че много скоро ще пробие в Топ 10", заяви още шампионът от Букурещ за 2013 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай