Гришо почва US Open срещу американец, Цвети с италианка

Гришо почва US Open срещу американец, Цвети с италианка | StandartNews.com

Ню Йорк. Американецът Райън Харисън е съперникът на Григор Димитров на старта на US Open. Това определи тегленият днес жребии. Двамата играха за първи път на тазгодишния Уимбълдън. Тогава в мач от I кръг Гришо победи със 7:6, 6:3, 6:2, а после достигна до полуфинала. При успех на старта в Ню Йорк Димитров ще срещне победителя от мача Карлос Берлок – Дуди Села. В третия българският ас би играл срещу един измежду Гофен, Данчевич, квалификант или Соуса, който през миналата година победи Димитров на старта на турнира. Достигане до четвъртфинал може да изправи Гришо срещу Роджер Федерер.

Новак Джокович и Анди Мъри са в една и съща четвъртина и могат да се срещнат на четвъртфиналите. Жребият за световния №1 обаче изглежда доста неприятен, тъй като на осминафинал може да го срещне с Джон Изнър. След това евентуално го очаква Мъри или Джо-Вилфрид Цонга, който го размаза на Мастърса в Торонто миналата седмица.

За Федерер, който стартира с Маринко Матошевич, пътят до четвъртфинал с Димитров може да го изправи последователно срещу Самюел Грот, Иво Карлович и Фабио Фонини. Повече подробности ще научим малко по-късно, след като приключи церемонията по тегленето на жребия.

Цветана Пиронкова пък ще започне участието си на тазгодишния US Open срещу Карин Кнап (Ит).

Италианката е №70 в WTA ранглистата, а статистиката в преките двубои определено е в полза на първата ни ракета - един изигран мач, спечелен с категоричното 6:0, 6:1 в двубой от турнира в Щутгарт през далечната 2006 г.

Успее ли Цвети да спечели отново във втори кръг ще срещне победителката от сръбското дерби между Бояна Йовановски и поставената под №9 Йелена Янкович. Стивънс, Бек, Разано, Ларшон - това са вариантите, ако Пиронкова достигне до трети кръг. В четвърти кръг евентуално я очаква Кербер, а нататък - Радванска. Водачка в основната схема е петкратната шампионка Серина Уилямс, която ще започне защитата на титлата си срещу своята сънародничка Тейлър Таунсенд, във втори кръг би срещнала Скиавоне или Кинг, а в нейната четвъртина на схемата попаднаха още тенисистки като Ана Иванович, Саманта Стосър, Флавия Пенета и Карла Суарес Наваро. Третата поставена Петра Квитова оглавява втората четвъртина на основната схема и на старта ще се изправи срещу Кристина Младенович, а на осминафиналите може да станем свидетели на интересен сблъсък между нея и Виктория Азаренка. На четвъртфиналите чехкинята може да срещне Южени Бушар в повторение на тазгодишния финал на Уимбълдън, а в тази част на схемата място намериха още Цибулкова, Кузнецова и Макарова. Агнешка Радванска бе поставена в третата четвъртина от схемата, където е и първата ни ракета Цветана Пиронкова, а освен тях в тази част попаднаха още Йелена Янкович, Анджелик Кербер, Слоун Стивънс, Даниела Хантухова и Роберта Винчи. В един от най-интересните двубои от първи кръг една срещу друга ще се изправят Мария Шарапова и Мария Кириленко, а по пътя си към четвъртфиналите световната №6 може да се изправи срещу Лисицки, Петкович или намиращата се в страхотна форма Каролине Возняцки. Начело на тази последна четвърт е Симона Халеп, която би срещнала приятелката на Григор Димитров на четвъртфиналите, но преди това ще трябва да премине през тенисистки като Винъс Уилямс, Гарбине Мугуруса и Сара Ерани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай