Гришо падна от трона в Стокхолм

Гришо падна от трона в Стокхолм | StandartNews.com

Няма да се оставя на разочарованието, обяви Димитров

Григор Димитров сдаде титлата в Стокхолм, след загуба на финала от Томаш Бердих с 7:5, 4:6, 4:6. Така българинът не успя да защити точките си от миналата година, когато триумфира в надпреварата. По този начин той съвсем губи позиции за финалния "Мастърс" в Лондон. Все пак Гришо приключи участието си в Швеция с чек за 49 770 евро. Победителят Бердих взе 94 500 евро.

Чехът проби за 4:3 в първия сет, спечели следващото си подаване и когато ситуацията за Димитров изглеждаше безнадеждна, българинът отговори с четири поредни гейма, за да затвори частта със 7:5. В следващите два сета Бердих проби още първите сервиси на Димитров и този път не позволи обрат.

"Не зная колко пъти сме играли с теб, Томаш, но винаги е в три сета", започна Гришо, "Дано това най-после спре. Благодаря ти за тази битка, поздравявам те. Не е лесно да загубиш финал, това е вторият ми път", сподели хасковлията в стегнатата си реч, "Няма обаче да се оставя на разочарованието. Искам да благодаря на всички за страхотната седмица. Тук наистина съм като у дома. Специални благодарности на моя екип - Димитър Господинов и Роджър Рашийд", завърши той.

Чехът също отбеляза, че срещу българина стават тежки мачове в три сета. "Страхотна битка с теб, Григор. Така е - винаги в три сета. За мен това беше най-добрият мач от началото на турнира . Само един можеше да спечели, аз бях щастливецът", обърна се джентълменски Бердих към българина, "Пожелавам ти всичко най-добро въпреки че сме конкуренти".

Чехът не пропусна да изчетка организаторите и с усмивка уточни, че е изиграл турнира без треньор, но с красивата си руса приятелка, която го подкрепяше от трибуните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай