Гришо: Направих добър старт

Гришо: Направих добър старт  | StandartNews.com

Мелбърн. Григор Димитров даде пресконференция след мача си от първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, на която призна, че е много доволен от старта си. Най-добрата българска ракета победи Дъстин Браун (Германия) с 3:0 сета за малко повече от час.

"Направих добър старт. Разбира се очаквах да е трудно. Времето беше хубаво, кортът беше чудесен. Мисля, че не е лесно за всички да намерят своя ритъм. Беше ветровито днес, но като цяло началото беше добро", коментира Гришо, цитиран от tennis24.bg.

"Винаги си поставям цели, особено, когато идва турнир от Големия шлем. Не казвам, че останалите състезания са по-маловажни. Отивам на всеки турнир, за да го спечеля. Един успех може да промени целия ти свят. Така че задачата ми е да печеля навсякъде, където играя. Но да си поставям цел за всеки турнир, просто не съм такъв човек. С Роджър Рашийд изградихме чудесна основа на етична работа и, смятам, на добри взаимоотношения. Всички тези компоненти са много важни. Ние общуваме много, за да намерим нашия начин на тренировка, на планиране, за да направим нещата по правилния начин. Все още не вярвам, че сме перфектни, затова продължаваме да работим, за да намерим верния път, всеки път, когато отиваме на турнир или когато се готвим извън сезона. Така че той привнесе много добри неща в моята игра. Всичко е в детайлите, особено когато предстоят големи мачове. Това са четвъртфиналите, полуфиналите и всички двубои от Шлема разбира се", коментира още Димитров.

На въпрос дали познава някой от българските фенове в Мелбърн, Гришо отговори: "Лично - не. Но мисля, че те бяха тук миналата година и беше чудесно да ги видя отново на трибуните днес."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай