Гришо надви Троицки в инфарктен мач

Гришо надви Троицки в инфарктен мач | StandartNews.com

Първата ни ракета Григор Димитров победи Виктор Троицки в инфарктен мач в Бризбън( 5:7, 7:6(6), 6:2). Така нашето момче продължава победната си серия от началото на сезон 2016.

Виктор Троицки е 22-и в световната ранглиста.

В първия сет Григор започна уверено  като спечели без никакви проблеми първите си два сервис гейма. В четвъртия гейм Димитров успя да стигне на два пъти до равенство, но сърбинът все пак се измъкна и взе гейма за 2:2.

Сърбинът обаче показа, че става все по-уверен в играта си и главно благодарение на отличен сервис спечели геймове.

Две топки от бекхенд в мрежата обаче доведоха до 6:5 за сърбина, който не срещна затруднения при своя сервис гейм и затвори сета със 7:5.

Във втория сет Григор пренесе грешките и на старта на втория сет, което доведе до бърз пробив на Троицки. Сърбинът имаше възможност за това при 30:40, но два силни сервиса на Димитров му дадоха предимство.

Все пак българската гордост имаше повод за радост, след като при 7:6 Троицки изпрати топката в аут и така Димитров спечели тайбрек с 8:6 и изравни резултата в сетовете.

Решителната трета част стартира с маратонски сервис гейм на Троицки, в който Григор пет пъти стигаше до равенство, но така и не си осигури точка за пробив. Концентрацията на българина обаче бе на нужното ниво и той се измъкна от ситуацията, за да поведе с 4:2.

До този момент Димитров и Троицки имат един мач помежду си - през 2012 в Базел, когато до победата стигна българинът след 6:3, 6:2.

При успех Гришо ще се класира за четвъртфинал, където негов съперник най-вероятно ще бъде Роджър Федерер, който по-късно ще срещне Тобиас Камке.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай