Гришо: Искам да съм конкурентен на най-големите

Гришо: Искам да съм конкурентен на най-големите | StandartNews.com

Пъррвата ни ракета в тениса Григор Димитров даде оптимистично интервю преди първия си турнир от новия сезон, пише Гонг.

Ето какво сподели Гришо пред сайта на турнира в австралийския град Бризбейн.

„Винаги съм имал високи цели за себе си. Искам да си върна нивото от 2014 година и да съм конкурентен на най-големите. Играх добре, но през 2015 година трябваше да защитавам много точки от 2014 година. Това очевидно беше трудно", каза Димитров.

„Имах съмнения в главата си и чувствах, че вървя надолу. Работих усилено, но нямах точно представа за себе си. Започнах да разбирам какво се случва с мен и да осъзнавам грешките, които допуснах. Трябваше да структурирам всичко извън и на корта и това ми отне време. Прекарах няколко седмици да се уверя, че имам възможно най-добрия тим за 2016 година. Ще работя с Франко Давин и Йохан Йортегрен", продължи хасковлията.

„Бризбейн е страхотен турнир и има условия, подобни на Откритото първенство на Австралия. Участието тук ще ми позволи да се подготвя максимално добре за първия турнир от Големия шлем, който започва на 18 януари".

„Най-накрая се чувствам отново жив. Усещам искрата в себе си и съм пределно мотивиран. Минах през два свята – веднъж като номер 8 и веднъж като номер 28 в света", завърши Григор Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай