Гришо и Монфис - на Централния корт тази вечер

Гришо и Монфис - на Централния корт тази вечер  | StandartNews.com

Ню Йорк. Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров ще има възможност да се класира за първи път на четвъртфиналите на US Open тази вечер. Гришо ще се изправи срещу Гаел Монфис на Централния корт "Arthur Ashe Stadium". Според програмата двубоят трябва да стартира около 21,00 - 21,30 часа българско време, информира tenniskafe.com. Срещата ще може да се гледа в България по Eurosport International.

Ако се справи с французина, Димитров го очаква двубой срещу Роджър Федерер в спор за място на полуфиналите, стига швейцарецът да не допусне изненада срещу Баутиста Агут.

"О, със сигурност ще бъде забавно. Знаем какво представлява Гаел, така че очаквам всичко. Когато той играе на върха на възможностите си, тогава е трудно да се изправиш срещу него. Вече сме изиграли няколко мача помежду си и очаквам да се получи страхотен двубой", коментира Гришо преди срещата.

"Двубоят с Григор ще бъде много тежък. Той определено е фаворитът, а това е първият път, в който ролите ни са разменени. Сега той е в Топ 10, играе много солидно и е изключително талантлив тенисист. Григор може да направи абсолютно всеки удар, а също така притежава страхотна защита. Ще бъде интересно. Ще се опитам да покажа собствената си игра, да бъда агресивен и ще видим какво ще се случи", каза пък Монфис, цитиран от tenniskafe.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай