Гришо бие със сьомга и ориз

Гришо бие със сьомга и ориз | StandartNews.com

Нашият блъска 4 часа на ден тенис, после го скъсват от тичане и щанги

Тайната на успеха си разкри Гришо Димитров пред легендата Матс Виландер и бившата британска тенисистка Анабел Крофт. Българинът стигна полуфинал на Уимбълдън срещу Ноле Джокович.

Битката започва в 15,00 наше време, а "Филм плюс" предава директно. 23-годишният хасковлия коментира триумфа над Анди Мъри, работата си с треньора Роджър Рашийд и атмосферата на корта и в съблекалнята. "Да, малко съм суеверен и например използвам един и същи душ, сменям си обувките по едно и също време, ям една и съща храна. Вечерно време обикновено хапвам пържола, салата, малко суши, а преди мач сьомга с ориз", каза Димитров.

Зад блестящата му форма се крие физическа подготовка на войник от френския легион. Ето дневния режим на Гришо. "Започваме с добри загрявки, три или три часа и половина добър тенис на корта, където всеки ден имаме някаква цел и работим върху нещо, а след това идва истинската работа - извън корта. Когато влезем в залата за фитнес, става доста брутално, вдигам много тежести. Вдигам тежести, откакто съм в Лондон, още от турнира в "Куинс", по време на турнира. Също и сега, по време на "Уимбълдън". А в седмицата преди "Куинс" съм пробягал 30 мили за цялата седмица. Дълго бягане или спринтове? Комбинирано. Но аз харесвам това", сподели още нашата гордост. Последва интересен въпрос от страна на Матс Виландер: "Можеш ли да победиш Роджър Рашийд в бягане на 200 метра?". Григор отговори с усмивка: "О, абсолютно".

Григор разкри и за огромни промени в психологически план. "Винаги страдах на турнирите от "Големия шлем", тези ранни отпадания. Понякога сам се поставях под голямо напрежение без причина. Но сега мисля, че вече имам инструментите да се справя с всичко - жега, тежък мач или дълъг мач, физически съм издръжлив и това ми дава допълнителна увереност".

Крофт попита как е в съблекалнята на Уимбълдън сега, когато са останали само четирима топтенисисти. "Чувството е хубаво. За първи път ми е, различно е. Винаги си говорим, няма лоши чувства и това е хубаво", отвърна Гришо.
По-късно нашето момче даде друго интервю, в което говори и за мача с Ноле Джокович. "Не може да става въпрос за страх", смел беше Димитров, "Естествено, не очаквам лесен мач. Но аз искам да спечеля. Опитът е на негова страна, но играя страхотен тенис в момента и съм напълно уверен в качествата си", коментира Димитров.

Гришо също така разкри, че очаква Маша Шарапова на трибуните, ако стигне финал. Битката за титлата е в неделя, като победителят от двойката Димитров-Джокович ще срещне спечелилия мача между Роджър Федерер и Милош Раонич.

Стадион отваря за Гришо

Най-голямото групово гледане на мача на Григор Димитров вече е факт. Стадион "Aкадемик" отваря врати за 1/2-финала на нашето момче срещу Новак Джокович на "Уимбълдън". Поканата е от SOFIA ROCKS и организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт". Феновете на тениса могат да посетят ст. "Академик" днес, където вече са поставени два големи екрана. Входът е свободен. Хубаво време, възможност за пикник под слънчевите лъчи, свежи напитки и храна ще очакват всички, които ще подкрепят Гришо в един от най-важните мачове в кариерата му. Двубоят започва точно в 15,00 ч. а вратите на стадиона ще бъдат отворени за посетители час по-рано.

В националния тенис център в Борисовата градина палци за хасковлията ще стискат Стефка Костадинова, Евгения Раданова, Йордан Йовчев. Всички фенове на Димитров са добре дошли да викат за българина заедно със спортните ни легенди. Там ще може да се чуят и експертни мнения от корифеите Тодор Енев и Матей Пампулов.

Хасково пред избухване, направи първия фен клуб

Хасково спира работа още днес по обяд заради битката на местната гордост Гришо Димитров. В 15,00 часа целият град сяда по капанчета и домове, за да вика за тенис звездата. Шефове на фирми и общинската администрация се очаква да бъдат по-либерални към еуфорията на хасковлии.

Първият фен клуб на Григор Димитров в България се роди часове след знаменитата му победа над Мъри. В четвъртък трийсетина фенове на аристократичния спорт и, разбира се, на първата тенис ракета на България, го учредиха в Езиковата гимназия. Почитателите на 23-годишния чаровник възнамеряват да направят и кът на прочутия си съгражданин. Феновете разполагат с негови автографи и снимки, предоставени им през годините от майка му Мария, която е учителка по физическо в гимназията.

Съвсем скоро фен клубът "Григор Димитров" ще има и своя страница във Фейсбук, където почитателите ще качват статии, интервюта и всичко, до което се домогнат за любимеца си.

За новата вълнуваща среща да Димитров днес пък ученици и учители от Езиковата гимназия ще стискат палци заедно във физкултурният салон. Директорът на елитното школо Пенка Делиева обеща да оборудва салона с голям екран, за да могат всички заедно да се кефят на победите на звездата от Хасково и занапред.

Ноле вади късметлийски обувки

Световният номер 2 Новак Джокович ще се пробва с късметлийски обувки срещу Григор Димитров. За победата му над Марин Чилич сърбинът смени маратонките си четвъртия сет и заигра много добре. "Ще ги запазя за двубоя ми с Гришо", зарече се Ноле.

Джокович прогнозира, че българинът може да спечели още тази година титлата в Лондон. "Фактът, че Гришо не е загубил мач на трева този сезон, говори за качествата му. Той определено е човекът, който може да победи тук, а успехът над Анди Мъри в три сета показва, че има потенциал да бъде шампион в турнирите от Големия шлем. Дали ще е тук или на някое от другите състезания, този успех му предстои. Димитров играе невероятно и в последните месеци е неудържим", допълни Джокович.

Рашийд зове: Австралия, викайте за Димитров


Треньорът на Димитров Роджър Рашийд призова цяла Австралия да подкрепи българина в оставащите дни на "Уимбълдън". "Горд съм с Григор заради начина, по който той се справи с предизвикателствата пред себе си насред кралския дворец на тениса. Качествена продукция, млади човече", написа специалистът в социалната мрежа.
Тенис експерти засипаха с хвалебствия Григор Димитров. Матс Виландер, Джими Конърс, Пат Кеш и Мартина Навратилова не пропуснаха да похвалят българина, като подчертават, че той тотално е надиграл действащия шампион Анди Мъри и е направил заявка, че ще се бори за титлата в "Олд Инглънд клуб".

"Никога не съм виждал Анди да пропуска толкова много лесни топки, но не съм сигурен дали това се дължеше на факта, че той имаше ужасен ден, или причината за това е в играта на Димитров. Григор просто изнесе тенис лекция, а Мъри изобщо не можа да влезе в час", лаконичен беше Джон Макенроу в Туитър. Бившият номер 1 и седемкратен шампион на турнири от Големия шлем дори посети тренировката на Гришо преди двубоя му с Ноле Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай