Григор привлича треньора на Сампрас

Григор привлича треньора на Сампрас | StandartNews.com

Григор Димитров е на път да привлече за свой треньор производителя на шампиони Пол Анакон. Американският специалист бе треньор на Пийт Сампрас от 1995 до 2002 г., като през този период звездата спечели цели 9 турнира от Големия шлем. От 2010-а до 2012-а бе наставник на швейцарската ракета номер 1 Роджър Федерер, като допринесе за титлата на Федерер на "Уимбълдън" и помогна за връщането му на върха в световната ранглиста. Анакон за кратко работи с Григор през ноември 2014-а, а българинът тогава сподели, че двамата ще работят заедно през сезона под някаква форма.

Влиянието на Федерер може да се окаже от решаващо значение за следващата стъпка на Гришо. Двамата са доста близки, след като Димитров беше първият клиент на швейцареца след създаването на агенцията му.

В момента 52-годишният американец няма постоянен ангажимент с нито един състезател.

В американските сайтове се появиха информации, че е възможно самият Сампрас да се заеме с тренировките на българина, като по този начин да предаде шампионски манталитет на Гришо и да го накара да усвои тези малки детайли, които не достигат на Димитров да премине на следващото ниво в тениса, а именно конкурирането за титли с топ играчите като Джокович и Федерер. Не е изключено Сампрас да влезе в щаба заедно с Анакон, като двамата да изпълняват различни функции около българския тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай