Григор отвя рожденика Троицки 6:3, 6:3

Григор отвя рожденика Троицки 6:3, 6:3 | StandartNews.com

Григор Димитров буквално отвя сърбина от руски произход Виктор Троицки на четвъртфиналите на "София оупън" с 6:3, 6:3. Днес българската звезда ще играе на полуфиналите срещу победителя от мача Мартин Крижан - Николоз Басилашвили, който се игра късно снощи.

За втория мач на нашия тенисист на трибуните срещу празнуващия 31-и рожден ден негов съперник специално беше дошъл бившият финансов министър Милен Велчев. Редовно присъствие отбеляза бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев, а за втория сет се появи и футболната легенда Димитър Бербатов, който преди дни подкрепи и Радослав Янков на Световнаат купа по сноуброд в Банско.

Пред пълни трибуни Гришо стартира на педали и в първия сет беше безапелационен за 4:1, а после 5:2. След леко отпускане той завърши безпардонно. В началото на втория сет се измъчи и сърбинът на 2 пъти му поведе за 1:2 и 2:3. След което илюзиите на Торицки приключиха. Григор се стегна и след бърз обрат и пробив затвори мача.

„Днес бях малко още повече фокусиран, призна Димитров след победата. - Снощи си починах добре и дойдох с настроение в залата. От самото начало първия гейм ми изигра лека шега, но после започнах да се съобразявам с ударите и с всеки от неговите сервиси. След първия сет се поосвободих и четях играта много добре. Трябва да призная, че след всеки мач и тренировка усещам повече корта и себе си, движението, ударите, решенията. Не рискувах много и всичко ми излезе. Всеки един мач тук е за вас и вие много ми помагате с родна атмосфера. Благодаря ви", завърши Григор с пореден поклон пред публиката, с която си направи селфи със специален стик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай