Григор Димитров: Къде ми е конят?

Григор Димитров: Къде ми е конят? | StandartNews.com

Акапулко. Независимо, че игра пореден 3-часов мач в Акапулко, Григор Димитров показа завидно чувство за хумор на церемонията по награждаването. Минути след като надви на финала Кевин Андерсън (ЮАР) със 7:6 (1), 3:6, 7:6 (5), Димитров бе поканен да получи трофея под бурните аплодисменти на публиката.

 

Гришо прие трофея, а с него и традиционното мексиканско сомбреро. "Къде ми е конят", пошегува се новия шампион, а след това поздрави противника си на финала Андерсън.

 

"Роджър, може ли да станеш, всеки път на церемониите по награждаването си седнал", обърна се Гришо към треньора си Роджър Рашийд, но австралиецът запази позиция и показа, че в партньорството им явно той е човекът, който определя правилата.

 

"Тази седмица се превърна в страхотно пътешествие. Благодаря на феновете, спонсорите, организаторите на турнира и на целия си екип. Чух, че отвън се вихри парти, може би ще намина за малко тази вечер", допълни Гришо под бурните аплодисменти на хилядите фенове, огромна част от които не скриха предпочитанията си за техния фаворит във финала, подкрепяйки го през целия мач с възгласи „Григор, Григор".

 

За българския ас това бе първо участие на турнира в Акапулко, а спечелената титла е най-престижната в кариерата му досега.

 

Финалистът Андерсън не скри разочароването от загубения мач, но намери сили да поздрави противника си.
"Беше много тежък мач. Поздравявам Григор, той бе много труден противник. За първи път съм в Акапулко и съм очарован от любовта ви към тениса", обърна се след това юнжоафриканецът към зрителите. "Турнирът е организиран на високо ниво, мястото тук е много красиво, със сигурност ще се върна отново", завърши Андерсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай