Григор би на старта на "София оупън"

Григор би на старта на "София оупън" | StandartNews.com

Григор Димитров победи Йежи Яновски в първия си мач на тенис турнира "София оупън" в "Арена Армеец".

Българската звезда се наложи с 4:6, 6:3, 7:5 за малко над 2 часа игра и подкрепен от пълните трибуни.

На четвъртфинала Гришо ще играе с Виктор Троицки.

В чест на Димитров в залата дойдоха новият служебен премиер Огнян Герджиков, председателят на БСП Корнелия Нинова, бившият спортен министър Красен Кралев и др. Тук беше и фолкдивата Лепа Брена със съпруга си - бивш тенисист, която си направи специални снимки на българската звезда за спомен.

Първият сет беше спечелен от поляка с 6-4. Григор поведе с 1-0 но след това беше пробит и непрекъснато беше догонващ. Сервиси в тяло и прецизни удари по правата се оказаха ахилесовата пета на българския тенисист.

Във втория сет Григор се развихри и показа какво може за 6-3. Янович успя да удържи до 1-1, след което беше пометен за 4-1 и 5-2. След още един подарен гейм, той склони глава за равенство в сетовете.

Третият сет беше най-завързан и непрекъснато се играеше гейм за гейм, но накрая Гришо успя да обърне от 4-5 до 7-5.

След мача Григор трудно намираше думите от вълнение и от радост. „Победата е изцяло ваша, вие ми измъкнахте мача тази вечер със сигурност, заяви тенисистът. - Да играя пред родна публика е адски вълнуващо. Искам да благодаря на всички, че дойдохте тази вечер. Не преувеличавам – победата е изцяло ваша. На който и турнир да играя, винаги виждам по 1-2 български знамена, но тази вечер беше още по-вълнуващо и бях по-концентриран. Първият мач на всеки турнир е труден, трябва да се нагодиш към настилката и обстановката. Не става по-лесно с Троицки в следващия мач, трябва да си почина малко и да изляза да направя също и утре вечер", допълни Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай