Главчев за "Стандарт": Струва си да се бориш за по-добро общество

Не приемам мръсната част от политиката, казва депутатът от ГЕРБ

Главчев за "Стандарт": Струва си да се бориш за по-добро общество | StandartNews.com

Народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев, бивш председател на Народното събрание, бе един от депутатите, които посрещаха хората в неделния ден на отворени врати на парламента. Той отговори на въпросите на "Станадрт":

– Г-н Главчев, какво може да обедини нацията в момента?
- Има доста теми, по които можем да търсим обединение. Например - демографската криза, която трябва да овладеем. Също така здравеопазването и националната сигурност. По тези теми всички политически сили трябва да се обединим. Да задгърбим политическото и идеологическото противопоставяне.
– Основателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев коментира преди ден, че "политиката е среда на лицемерие и измами". Какво е Вашето мнение?
– При всичкото ми уважение към Константин Тренчев, той е доайен в политиката, не мисля, че средата е много по-различна, от тогава, когато той се е занимавал с политика. За съжаление средата е наистина такава. И всеки, който се е нагърбил да се занимава с политика, трябва да е наясно, че днес не е по-различно, но е по-различно от другите сфери на развитие на обществото.
Народните представители са извадка от обществото, те отразяват какво мисли народът и какво се случва. Всички, които са се занимавали с политика твърдят че политиката е мръсно нещо. Аз лично не приемам мръсната част от политиката.
– Тогава как оцелявате?
– Виждате ме жив и здрав съм, слава на Господ. На който не му допада политиката, да напусне. Но пък от друга страна си струва да си в среда, в която се бориш, за да стане обществото по-добро, пък и политиците по-добри. Иначе обществото няма да стане по-добро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай