Гаске изхвърли Григор Димитров от Уимбълдън

Гаске изхвърли Григор Димитров от Уимбълдън | StandartNews.com

Жена припадна на мача на българина в Лондон

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Великобритания - турнира "Уимбълдън", след като в третия кръг на надпреварата отстъпи на Ришар Гаске (Фр) с 3:6, 4:6, 4:6. Така българинът не може да повтори постижението си от миналата година, когато достигна до 1/2-финала на състезанието. Това бе петото поредно поражение на Гришо от французина, срещу когото няма нито една победа на професионалния корт.

Димитров допусна по един пробив във всеки един от сетовете на мача, като същевременно не успя да реализира нито една от възможностите си да вземе подаването на съперника. В края на третия сет първата ни ракета отрази четири мачбола, но капитулира при петия. Загубата от Гаске със сигурност ще смъкне Димитров поне до 15-о място в световната ранглиста, като е възможно да бъде задминат и от още тенисисти. В началото на турнира нашият бе 11-и.

Междувременно зрителка на двубоя на Григор с Гаске припадна по време на първия сет от срещата им. Жената не издържа на жегата в Лондон и въпреки сламената си шапка припадна. Дамата бе изведена от служители от охраната, за да й бъде оказана медицинска помощ. Малко преди инцидента по трибуните Гришо зарадва феновете с красиво изпълнение и получи аплодисменти от трибуните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай