Французин надви Александър Лазов на финала в Стара Загора

Французин надви Александър Лазов на финала в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Поставеният под №4 български тенисист Александър Лазов отстъпи на финала на международния турнир за мъже, който се проведе на кортовете на ТК "Августа Траяна" в Стара Загора и беше с награден фонд 10 000 долара. Той загуби с 4:6, 3:6 от водача в схемата Матиас Бург (Фр).

В първия сет французинът поведе с 4:0 гейма. Лазов се опита да навакса изоставането си и доведе нещата до 4:5. Тогава Бург спечели частта със сервис гейм на нула. Водачът в схемата стартира с пробив и втория сет. След много дълъг трети гейм Бург направи нов брейк. По сценария от първата част френският тенисист стигна до 4:0, преди левичарят от Пазарджик да успее да вземе първия си гейм. При 3:5 Лазов сервираше за оставане в двубоя, но съперникът му успя да реализира втория си мачбол.

За участието си във финала българинът взема 10 точки за световната ранглиста. Победителят Бург взема 18 точки.

Призьорите бяха наградени от председателя на "Августа Траяна" Цветолин Богданов (на снимката). Четвъртият поред фючърс, организиран от БФТ, е в Пловдив, на кортовете на ТК "Локомотив". Квалификациите за него започнаха в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай