Fibank и "Спортните чудеса" зарадваха Цвети и децата

Fibank и "Спортните чудеса" зарадваха Цвети и децата | StandartNews.com

София. Водещата българска тенисистка Цветана Пиронкова изрази възхищението си от новата кампания на "Стандарт" - "Спортните чудеса на България". Пловдивчанката получи като подарък от вестника книгата "Чудесата на България" по време на открития урок за деца, който даде съвместно с украинската тенисистка Елина Свитолина.

Срещата на Цвети и Елина с малчугани, сред които и 8 от 145-о ОУ "Симеон Радев", бе реализирана от генералния спонсор на кампанията Fibank. Банката е и изключителен партньор на третото издание на "Турнира на шампионките" в София.

"Благодаря на Fibank, за това, че организират подобен тип събития, тъй като е важно да промотираме активния начин на живот в България. За да имаме едно здраво поколение за напред. Радвам се, че имам възможността да бъда посланик. Радвам се, че съм тук, за да мога по някакъв начин да вдъхна увереност на нашите дечица.

Мисля, че тенисът набира все по-голяма скорост. Популярността му се увеличи. За мен тенисът е най-хубавият спорт, особено за жени. Той дава възможност не само да се спортува за здраве, но при наличието на талант, това може да бъде и една добра професия за една жена", заяви Цвети.

Учeниците получиха плакати и тенис топки с автограф от Цвети, Свитолина и германската тенисистка Андреа Петкович. След откритият урок децата се насладиха на тренировъчният мач между Ализе Корне и 17-ата в световната ранглиста Андреа Петкович. Fibank раздаде много награди и изненади за децата, а трима щастливци спечелиха от специалната томбола на банката билети за тенис финалите тази неделя. Пиронкова получи от Илона Станева, Директор "Маркетинг и реклама" във Fibank, подарък кюлче-медальон „Глаголица", който беше придружен с пожелания за успех на предстоящия мач.

Спортната инициатива е част от поредицата събития на Fibank и в подкрепа на българският спорт и неговото популяризиране сред децата.

За първи път в историята на турнира на шампионките в София поставената под номер 1 тенисистка няма да играе на полуфинал. Екатерина Макарова се отказа от по-нататъшно участие заради травма. В игра влиза резервата Каролина Плишкова (Чех). Късно снощи Пиронкова игра срещу Карла Суарес Наваро, но българката нямаше и теоретични шансове да продължи напред.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай