Федерер: Имах лош ден

Федерер: Имах лош ден | StandartNews.com

Мелбърн. „Имах лош ден. Щеше ми се да бях играл по-добре, но определено беше трудно, след като загубих първите два сета. Имах шансове да се върна, но ги изпуснах. Спечелих грешните точки днес". Това заяви Роджър Федерер, който отпадна от Откритото първенство на Австралия след загуба в трети кръг от Андреас Сепи. Той даде пресконференция, на която коментира поражението си.

"Знаех колко е важен тайбрекът на втория сет, така че загубата му беше болезнена. Краят беше тежък заради падащата сянка, но такава беше ситуацията и за двамата", обясни той.

Федерер коментира играта на Сепи и изтъкна, че до момента двамата са имали добри мачове. „Удря добре и на форхенд, и на бекхенд, а кортът беше бърз, което му помагаше при сервиране. Знаех, че ще е трудно. Дори на тренировката чувствах, че няма да е лесно. Надявах се това да е от онези чувства, които хем ги имаш, хем са тотално измамни - излизаш и играеш рутинен мач", обясни той.

"Аз знаех силата на Сепи, особено след като победи Шарди. Бях нащрек за теста и добре подготвен. Но някак си не успях да играя най-добрия си тенис. Това донякъде се дължеше на факта, че Андреас играеше много добре", каза още тенисистът за развоя на мача.

Федере обясни кой точно елемент го е предал в играта. „Предполагам, че цялостното ми усещане на корта не беше добро днес, наистина играта ми не вървеше плавно. Бекхендът ли беше? Или форхендът? Или сервисът? Беше по-малко от всичко. В същото време не допуснах пробиви в третия и четвъртия сет, държах се добре на корта. Водех 4-1 или 3-1 точки в тайбрека, не си спомням точно. Така че не всичко изглеждаше толкова трагично за мен днес. Но в наистина важните точки не успях да измъкна максимума. Като цяло днес не усещах топката добре", изтъкна той.

Федерер обясни, че следващата му стъпка в турнирите ще бъде Дубай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай