Дъжд прекъсна мача на Димитров на "Уимбълдън"

Дъжд прекъсна мача на Димитров на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Шарапова се разкъсва между тениса и Гришо

"Много е важно да намериш баланса между кариерата и личния живот", това призна Мария Шарапова в Лондон.

Гаджето на Григор Димитров сподели още, че животът на корта и извън него е коренно различен. "Трябва да си щастлив в ежедневието, когато стъпиш на терена", каза още рускинята. На "Уимбълдън" Маша продължава победния си ход, като вече се класира за 1/8-финала. Предстои й среща с германката Анджелик Кербер.

Дъжд прекъсна 1/8-финалния двубой на Гришо с аржентинеца Леонардо Майер. Мачът се забави заради лошото време в Лондон. Срещата беше спряна при 6:4, 6:5 и 15:30 за първата ни ракета, отново поради валеж. В първата част всеки печелеше подаването си до заключителния гейм. В него хасковлията поведе с 40:15 при сервис на южноамериканеца и реализира втория си сетбол.

Най-добрият ни тенисист стигна до точка за пробив в осмия гейм, но минаващият удар на Григор излезе на сантиметри в аут. В 12-ия гейм, при 6:5 за българина и 15:30 при подаване на Майер мачът на корт номер 1 беше спрян заради дъжд.

Според организаторите шансът за силен дъжд до 20:30 ч. е цели 80%. След това има надежди валежите да намалеят и в един момент да спрат, но организаторите засега не смеят да изказват категорично мнение кога и дали играта ще бъде подновена днес.

При успех първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от срещата между шампиона от 2013 г. Анди Мъри (Вбр) и южноафриканеца Кевин Андерсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай