Бизнесмени спечелиха "Лидерите" 2014

Бизнесмени спечелиха "Лидерите" 2014 | StandartNews.com

София. Любовта на бизнесмените към тениса пролича много силно и в 11-ото издание на турнира "Лидерите" за купите на "Стандарт" и БФТ. За разлика от предните години, когато до полуфиналите освен бизнесмени стигаха и журналисти и хора на изкуството тази година предприемачите доминираха тотално и при мъжете и при жените.

За да се случат битките за отличията обаче първо трябваше перфектният екип на домакините от спортния комплекс "ДЕМА" да направи и невъзможното, за да направи кортовете като тези на "Ролан Гарос", въпреки падналия през ноща проливен дъжд. Новите шампиони при мъжете Косьо Илиев (собственик на фирма за полагане на асфалт) и Иво Върбанов (шеф на счетоводна къща) буквално възкръснаха в три мача, за да ликуват накрая, като №1. Още на четвъртфиналите двамата трябваше да спасяват мач от 3:5, за да победят със 7:5. На полуфинала те излязоха срещу дебютантите Добромир Ганев ("Форос") и Пламен Божков. Тандемът на директорът на фирмата за недвижими имоти Ганев с лекота поведе с 5:2. Илиев и Върбанов обаче не се предадоха и след като спасиха няколко мачбола спечелиха с тайбрек. Мачът за купите на "Стандарт" се превърна в истински шедьовър. Бившият съдия и бизнесмен Иван Филев и партньора му Григор Михов с лекота дръпнаха с 6:3. За зрителите това бе сигнал, че Илиев и Върбанов явно са уморени от предния мач. Двамата обаче включиха на пета скорост и спечелиха 5 поредни гейма, а с това мача и турнира за първи път. При дамите миналогодишната шампионка Поля Пеева, която е шеф "Милки Груп" и новата й партньорка Симона Пеева, собственичка на туристическата агенция "Скай Лайн" спечелиха убедително финала срещу Нели Такева и Свилена Божикова с 9:2. "Когато конкуренцията е голяма, тогава и победата е по-сладка, а и така се доказва лидерството, каза след финала Пеева и посвети победата на целия екип на "Милки Груп".

Партньорката й бе много доволна от успеха и отличната организация на турнира. По традиция всички призьори получиха изящни купи от "Стандарт" и БФТ, както и подаръци от HЕАD. За всички имаше и по едно луксозно издание от първия том на "Чудесата на България" от издателство "Стандарт". Наградите връчиха Мариана Ненова, управител на СК "ДЕМА" и Иван Матанов, първи зам. главен редактор на "Стандарт". Той пожела на призьорите да намерят време и да посетят всички чудеса на България описани в книгата. Ненова разкри, че тази година участниците са дарили над 1500 лв с които през септември ще бъде направен турнир "Мастърс" за деца до 10 г. Тя благодари и за подкрепата на спонсорите от FIBANK, HEAD, "Девин", БФТ, ММС, "Евроинс", "Милки Груп" и "Теразит". Всички участници и вчера можаха да тестват новото Ауди Q7 предоставено за турнира от "Порше България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай