Българка ще играе на финала на "Sozopol Santa Marina Cup"

Българка ще играе на финала на "Sozopol Santa Marina Cup" | StandartNews.com

Изабелла Шиникова и Виктория Томова се класираха за полуфиналите на международния турнир по тенис за жени "Sozopol Santa Marina Cup" с награден фонд 10 000 долара, спечелвайки по много убедителен начин днешните си четвъртфинални мачове. Двете ще играят една срещу друга утре, което означава, че българка със сигурност ще спори за титлата във финала в неделя във ваканционно селище "Санта Марина".

Поставената под №2 в основната схема Изабелла Шиникова разгроми германката Амели Интерт с 6:1 6:2 за малко повече от час. За Шиникова това бе осма поредна победа в турнир от календара на международната федерация по тенис ITF, след като спечели титлата във Варна миналата седмица.

Виктория Томова, която е под №5 в схемата, бе още по-убедителна днес и не загуби нито един гейм срещу друга германка - Луиза Мари Хубер - за 6:0 6:0. 20-годишната софиянка е без загубен сет от началото на турнира.
Водачката в схемата Джулия Терзийска допусна изненадваща загуба от румънската квалификантка Андрея Амалия Роска с 3:6 6:3 5:7. В решителния трети сет българката водеше с 3:0, с 4:2 и сервираше за мача при 5:4, но не успя да го спечели. Роска пък ще играе утре на полуфинал срещу поставената под №6 французойка Марго Йеролимо, която отстрани Хулиета Лара Естабле (Аржентина) с 6:2 6:3.

Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска се класираха за финала на двойки с победа над Дебора Киеза (Италия) и Марго Йеролимо (Франция) с 6:3 6:0. Българките ще играят за титлата утре срещу германските сестри Ана и Шарлот Клазен. Шиникова и Терзийска са поставени под №1 в схемата и са без загубен сет в Созопол досега.

Програмата за предпоследния ден на "Sozopol Santa Marina Cup" включва полуфиналите поединично един след друг от 10:30 ч. и финалът на двойки от 15:00 ч. Утре започват и квалификациите за втория турнир в черноморския ни курорт от същия ранг - "Santa Marina Open".

Двата турнира се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и с подкрепата на "Булстрад", "Теленор", Mall Galleria Бургас, "ЧЕЗ Трейд България" и "УниКредит Булбанк".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай