България ще продължи да организира WTA турнири

България ще продължи да организира WTA турнири | StandartNews.com

София. Изпълнителният вицепрезидент на Женската тенис асоциация Лорънс Епълбаум е в България. Той заяви, че страната ни може да продължи да организира турнири от календара на WTA за в бъдеще. Както е известно тази година в София ще се проведе третото издание на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който от следващата година ще се провежда на територията на Китай.

Лорънс Епълбаум беше гост в сутрешния блок на БНТ "Денят започва". Той даде висока оценка на организацията на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките и не пропусна да похвали местните фенове. "В тях има страхотна енергия", каза той.

Според Епълбаум българския тенис се намира в специален момент: "имате Цветана при жените и Григор при мъжете. Това се вижда и тук - все повече и повече деца тренират, публиката в "Арена Армеец" се увеличава". Епълбаум каза, че е голям фен на Пиронкова - "мисля , че тя е невероятен посланик на България по света". Той покани всички зрители да не пропускат уникалния шанс да гледат класен тенис на живо в зала "Арена Армеец".

„Този турнир създава шампионки! Пример за това е Симона Халеп. Миналата година тя спечели тук, а сега е една от най-големите звезди на женския тенис", коментира Лорънс Епълбаум в сутрешния блок на БНТ.

„Вие имате невероятна представителка в лицето на Цветана Пиронкова. Тя е фантастична, играта й се отличава с много страст. Началото на годината за нея беше добро. Спечели своята първа титла. Моментът е специален за българския тенис - имате Цвети при жените и Григор при мъжете. През 2018 година ще бъдете Европейска столица на спорта - факт, от който съм много развълнуван. Като добавим и невероятното отношение на българската федерация към женския тенис - смятам, че бъдещо сътрудничество помежду ни е възможно. Още повече, че в случая разчитаме и на страхотната енергия на феновете ви", каза още Епълбаум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай