Ахмед Башев: Ако получа доверие, ще го върна с лихвите

Ахмед Башев: Ако получа доверие, ще го върна с лихвите | StandartNews.com

Ахмед Башев е втори в листата на ДПС в Пиринския край. Роден е на 22 януари 1964 г. в Рибново. Завършил висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност математика. Има диплома и за юрист от ЮЗУ "Неофит Рилски". От 1987 до 1989 г. е учител в гимназията в Рибново, а до 1999 г. е директор. Четвърти мандат е кмет на община Гърмен. Женен, с две деца - син и дъщеря.

- Г-н Башев, защо решихте да смените кметския стол с място в парламента?

- За община Гърмен дадох всичко от себе си и смятам, че в голяма степен постигнах целите си. Изградих една работеща администрация, с качествено обслужване на гражданите. Реших огромни проблеми по селата - водопроводи, пътища, училища, детски градини, паркове, площади и др.
Дадох сериозен старт на развитието на еко, селския и балнео туризъм. Целта ми е сега с опита, който натрупах, да помогна и на други общини в област Благоевград, а защо не и в България като цяло. Смятам, че местната власт е тази, която държи здраво нашата страна на краката си и в този смисъл ще работя за силно местно самоуправление, с много отговорности, но и с много правомощия, финансово обезпечени.

- Лесно ли взехте решението да се кандидатирате за депутат в 42-рото народно събрание?

- Отдавна си мислех, че е дошло време или да се оттегля от общината, или да вляза в по-голямата политика. Защото трябва и промяна. Колкото и да работиш, каквото и да свършиш, хората искат и нови лица навсякъде.

- Как ще успеете да сте полезен на хората в региона? Няма ли да се отдалечите от проблемите на общината?

- Аз искам, ако бъда избран за народен представител, да не се откъсвам от хората в общината и региона, колкото и трудно да бъде това. Познавам много добре проблемите на областта и смятам, че има сериозни възможности да се помага на хората. Основното, към което ще се насочим аз и моите колеги от ДПС, са заетостта, работните места за младите хора и поминъкът тук, в България.

- Спокоен ли сте, че станете ли депутат, то вашият наследник начело на община Гърмен ще продължи успешно да управлява?

- Една добре развита община се управлява лесно, защото всичко е регламентирано с правила, които водят до добри резултати. От такава гледна точка на управника след мен ще му бъде лесно. Разбира се, за да бъда спокоен, трябва да виждам доволни жителите на общината.

- Вашето послание към избирателите? Какво ще им обещаете, ако влезете в парламента?

- Ако получа доверието на хората, ще им го върна с лихвите. Няма да късам връзката си с тях, каквото и да ми струва. Искам често да бъда при тях, това ми дава най-много сила и енергия.

- Вече 13 г. и половина сте на кметския пост. Няма ли да ви липсва?

- Ще ми липсват и кметският стол, и общината. Най-вече ще ми липсват хората, но аз никога няма да спра да работя за тяхното по-добро бъдеще, за по-добрия им живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай