60 звезди с ракети на "Лидерите"

60 звезди  с ракети на  "Лидерите" | StandartNews.com

София. Българският дипломат, докторът на политическите науки Радослав Деянов, участвал в създаването на Организацията за забрана на химическото оръжие в Хага и ръководил преговорите за създаване на правилата за унищожаване на това оръжие, ще вземе участие в турнира по тенис "Лидерите" за купите на "Стандарт" и БФТ.

Организацията, за която работи Деянов, печели през 2013-а година Нобелова награда. Най-големия турнир с известни личности ще събере за 11-и път на корта 60 бизнесмени, политици, художници, дипломати и журналисти. По традиция домакин на събитието ще е водещият спортен комплекс "ДЕМА" в София. Сред известните имена, които ще участват, са още проф. Генчо Начев, икономистите Бисер Манолов и Дочо Карадочев, спортният ас на БНТ Сашо Йовков, собственикът на ТК "Дипломат" и победител в турнира Николай Божинов, бившите председатели на НС проф. Огнян Герджиков и Борислав Великов. При дамите на корта ще са художничката Антоанет Тончева, както и вдигалите купата, но с различни партньорки, Даниела Божинова и Деси Тенекеджиева.

От екипа на СК "ДЕМА" начело с управителката Мариана Ненова са подготвили и огромни телевизори, на които участниците ще могат паралелно да следят какво става на кортовете на "Ролан Гарос". Тази година турнирът се провежда с генералната подкрепа на FIBANK, както и на Българска федерация тенис и вносителите на Head за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай