12-годишни тенисисти вървят по стъпките на Цвети

12-годишни тенисисти вървят по стъпките на Цвети | StandartNews.com

От 28 май до 4 юни на кортовете на СК „ДЕМА" в ж.к. „Младост" се състоя Държавното първенство по тенис до 12г. Участие взеха 197 млади таланти от почти всички клубове в страната! Така още в началото стана ясно, колко бързо набира скорост и популярност тенисът. Успехите на Григор и Цвети през последните години накараха много деца и техните родители да се обърнат към него. За този почти петгодишен период те напреднаха много. Първенството в СК „ДЕМА", особено в основнта схема премина при едно прилично за годините на състезателите равнище!

Домакините от водещия спортен клуб винаги са осъзнавали своята възпитателна роля, като организатори на подобни състезания . И сега те се постараха да направят първенството интересно за участниците и придружителите. През седемте дни бяха организирани лекции за родителите по теми, важни за бъдещите тенисисти, а именоно: храненето на тенисистите, психологическата подготовка, състезателния правилник в тениса. Бяха поканени лектори, специалисти в съответните области.
В деня на голямата победа на Цвети над Радванска пак по инициатива на клуба участниците изпратиха поздравителна телеграма от първенството до нашата елитна тенисистка. От отговора и до децата стана ясно, колко са я зарадвали и трогнали. Така в различни събитя първенстовото се движеше към финала. А там Катерина Димитрова („Локо" 98) със зряла игра, внимание и смело удряне на топката победи Денислава Глушкова („ДЕМА") с резултат 6-1, 6-2.

Катерина Димитрова в двойка с Мария Танева (НЗ) спечелиха титлата по двойки срещу Д.Глушкова и Виолета Митрофанова („Спорт Палас") с резултат 7-5, 6-0. При момчетата Динко Динев („Черноморец" БС) също стана двоен шамппион. По единично спечели финала срещу Драгомир Драганов (15:40) с резултат 4-6, 6-4, 6-0. А в двойка с Янаки Милев („Локо" 98) надиграха Драгомир Драганов и Виктор Марков („Диана") с резултат 6-2, 6-4. Турнирът се проведи с любезното съдействие на „Девин", „Гаранти коза", „Евроинс", „Ролман", „Биодерма", „Монбат" и др. На награждаването присъстваха председателят на СК "ДЕМА" и член на УС на БФТ Мариана Ненова, директор "Прояви" към БФТ Николай Манчев и Пресиян Коев, който е национален треньор и отговорник "Развитие" към БФТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай