Понеделник,

След пениса Кънчо дойдоха гей брошури

От: Стела Стоянова -
495
След пениса Кънчо дойдоха гей брошури
A
A
A

Не му върви на здравното министерство с опазването на сексуалното здраве на подрастващите. Или поне не му върви на чиновници, които да правят смислени брошури, докато вземат едни пари. Само преди няколко години се разрази скандал с диплянки, на които се описваха пътешествията на пениса Кънчо в сложния свят на младежката сексуалност. Преди седмица се появи нов – брошури за сексуално образование, илюстрирани с двама младежи, и при това с инструкции как правилно да правим орален секс. Единият директор взел, че ги изгорил. Учениците в другото училище пък си ги раздали сами.

ВИЖ СКАНДАЛА:  Наказания за гей брошури в училища

Всъщност учениците тези неща си ги научават сами, четейки в интернет и общувайки помежду си, при това понякога ги научават по доста превратен начин. Училището, а и обществото ни, не са свикнали да водят такива разговори с младите хора, в резултат на което те попадат на случайна информация, която приемат безкритично. Не мисля, че това може да бъде променено само с една брошурка, точно както борбата с дрогата не може да се изчерпи с раздаване на рекламни материали в училище. Целият проблем е, че самото ни общество не може да води смислен разговор по тази тема, объркано от ЛТБГ претенциите за милион и един пола, от гей парадите, които в много от случаите отблъскват дори толерантни по темата хора заради цялата си показност.
Един училищен директор неотдавна разказваше, че ако преди момиченцата в пети-шести клас си ходели, хванати за ръчички, вече избягват да го правят, за да не бъдат набедени в нещо друго. Истерията по темата за половото самоопределение в обществото ни стигна дотам, че ще объркаме децата си, още преди да са достигнали полова зрелост. Със сигурност не е уместно в училище да се разпространяват материали с подобни илюстрации, но не е уместно и да се премълчава тема, която така или иначе се обсъжда достатъчно широко, понякога с крайни доводи. Ако някой си мисли,че ще я изчерпи в един така наречен „час на класа“, се лъже жестоко. Защото празното пространство от неговорене по темата тутакси ще бъде превзето от неправителствени организации с определени интереси, че и с доста по-голямо финансиране. При това, боя се, вече е превзето. И хората, които говорят по тази тема, са особено кресливи.
А докато спорехме за Истанбулски конвенции, гейове, джендъри, трети и четвърти пол, един домашен насилник уби жената, с която живееше, и извика мама да му прибере багажа. Но никой не се впечатли от това.


Всички новини от категория Анализи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички