След пениса Кънчо дойдоха гей брошури

Не му върви на здравното министерство с опазването на сексуалното здраве

След пениса Кънчо дойдоха гей брошури | StandartNews.com

Не му върви на здравното министерство с опазването на сексуалното здраве на подрастващите. Или поне не му върви на чиновници, които да правят смислени брошури, докато вземат едни пари. Само преди няколко години се разрази скандал с диплянки, на които се описваха пътешествията на пениса Кънчо в сложния свят на младежката сексуалност. Преди седмица се появи нов – брошури за сексуално образование, илюстрирани с двама младежи, и при това с инструкции как правилно да правим орален секс. Единият директор взел, че ги изгорил. Учениците в другото училище пък си ги раздали сами.

ВИЖ СКАНДАЛА:  Наказания за гей брошури в училища

Всъщност учениците тези неща си ги научават сами, четейки в интернет и общувайки помежду си, при това понякога ги научават по доста превратен начин. Училището, а и обществото ни, не са свикнали да водят такива разговори с младите хора, в резултат на което те попадат на случайна информация, която приемат безкритично. Не мисля, че това може да бъде променено само с една брошурка, точно както борбата с дрогата не може да се изчерпи с раздаване на рекламни материали в училище. Целият проблем е, че самото ни общество не може да води смислен разговор по тази тема, объркано от ЛТБГ претенциите за милион и един пола, от гей парадите, които в много от случаите отблъскват дори толерантни по темата хора заради цялата си показност.
Един училищен директор неотдавна разказваше, че ако преди момиченцата в пети-шести клас си ходели, хванати за ръчички, вече избягват да го правят, за да не бъдат набедени в нещо друго. Истерията по темата за половото самоопределение в обществото ни стигна дотам, че ще объркаме децата си, още преди да са достигнали полова зрелост. Със сигурност не е уместно в училище да се разпространяват материали с подобни илюстрации, но не е уместно и да се премълчава тема, която така или иначе се обсъжда достатъчно широко, понякога с крайни доводи. Ако някой си мисли,че ще я изчерпи в един така наречен „час на класа“, се лъже жестоко. Защото празното пространство от неговорене по темата тутакси ще бъде превзето от неправителствени организации с определени интереси, че и с доста по-голямо финансиране. При това, боя се, вече е превзето. И хората, които говорят по тази тема, са особено кресливи.
А докато спорехме за Истанбулски конвенции, гейове, джендъри, трети и четвърти пол, един домашен насилник уби жената, с която живееше, и извика мама да му прибере багажа. Но никой не се впечатли от това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай