Вторник,

Йотова: ГЕРБ са сключвали договори в нарушения

От: Администратор -
1561
Йотова: ГЕРБ са сключвали договори в нарушения
A
A
A

Девин. ГЕРБ са сключвали договори в нарушения и затова се е стигнало до проблемите с проектите по Оперативна програма „Околна среда". Това коментира кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова, която е на посещение в община Девин.

Според нея благодарение на поразиите, гарантирани от ГЕРБ, днес се налагат санкции за общини, изпълняващи проекти по ОП „Околна среда", защото са допуснати редица нарушения, включително и при проектирането. Заради направените нарушения бившите управляващи трябва да понесат своята отговорност към българските граждани на предстоящите избори., каза още Йотова.

„Бившите управляващи са си затваряли очите за нарушенията и сега има опасност общините да връщат огромни суми. 87 общини са заплащани от фалит, гарантирано от ГЕРБ", заяви Йотова.

Повече пари за развитие на българското село гарантира Илияна Йотова на среща с жителите на девинските села Селча и Лясково.

В срещите участие взеха и кандидатът за евродепутат Момчил Наков, народния представител от Коалиция за България Дора Янкова, директорът на Националната здравно-осигурителна каса д-р Румяна Тодорова, кметът на община Девин Цветалин Пенков и др.

В пълните зали на местните читалища Йотова подчерта, че в последните години проблемите на българските села са се задълбочили в резултат на недалновидната политика на бившите управляващи.

„Липсата на перспектива в малките населени места води до обезлюдяване и заличаване", заяви кандидатът за евродепутат. Йотова бе категорична, че при правилно разходване на европейските средства българските села имат потенциала да се преобразят.

Тя посочи, че целта на правителството е да се изработи Национална стратегия за развитие на селското стопанство и селата, към които целенасочено да се насочи ресурса, както от европейските програми, така и от националния бюджет, а не да се прави политика на парче.

Йотова призова хората на 25 май да гласуват с номер 15 в бюлетината, защото след 10-годишно дясно управление Европа има нужда от промяна. „Европа трябва да бъде по-социална, по справедлива, да мисли не само за банките, но и за обикновените хора", каза тя и бе категорична, че кризата не може да бъде повече оправдания за лошия живот на обикновените европейци.

Илияна Йотова акцентира върху подкрепата за малкия и среден бизнес, както и на мерките за намаляване на безработицата.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com