Събота,

Йотова: ЕС да уважава повече страните, негова външна граница

От: Failed to load user -
1130
Йотова: ЕС да уважава повече страните, негова външна граница
A
A
A

Видин. В следващия европарламент кандадитката от „Коалиция за България" Илияна Йотова ще настоява ЕС да даде преференции на страни като България, които са негова външна граница. Това каза тя на предизборна среща във Видин.

Йотова ще се бори и за свободно движение на българските граждани из всички страни на Евросъюза. Формално това право съществува, но редица държави налагат допълнителни ограничения. Не е приемливо и различното третиране на българските студенти в евросъюза.

"Дунавската стратегия е една от възможностите видинският регион да получи повече средства от еврофондовете", каза още Илияна Йотова. Проектите от този регион по специална програма могат да получават с предимство средства чрез всички оперативни програми.

Йотова даде пример с възможността за развитие на рибарството, което е традиционен поминък на населението от региона. То може да получи средства за изграждане на съоръжения и създаване на рибовъдни ферми.

Във Видин Илияна Йотова дойде с най-младия кандидат за евродепутат от „Коалиция за България" Момчил Неков. Двамата посетиха град Кула и общините Чупрене и Ружинци, засегнати най-много от наводненията, станали преди дни.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички