Местан: Евровотът ще прелегитимира кабинета „Орешарски"

Местан: Евровотът ще прелегитимира кабинета „Орешарски" | StandartNews.com

Варна. Евровотът ще бъде позитивен за двете партии, които стоят зад кабинета „Орешарски", който ще стъпи на ново доверие на българските избиратели, каза лидерът на ДПС Лютви Местан в село Медовец, община Дългопол. Според него изборите на 25 май ще имат ефект на прелегитимиране и нова сила за по-ефективно управление. Назад ще остане стратегията за оцеляване, а оттук нататък ще стои въпросът с ефективното управление, каза той.

За вота на недоверие, който се подготвя от ГЕРБ, Лютви Местан каза, че темата за енергетиката е много важна. "Ние сме отворени за дебати на тази тема, включително и за "Южен поток". Дълбоко се съмнявам обаче дали една предизборна кампания е най-подходящият момент или политическа среда за дебати", е категоричен лидерът на движението.

Европа трябва да стигне и до Медовец

"Европа трябва да стигне и до село Медовец. Контрастът между пътя до него и магистрала „Тракия" е голям. Ако до Медовец пътуваме догодина без дупки, ще знам, че Европа е стигнала до него". Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който дойде в селото, за да участва във възпоминателния митинг събор по повод на 25 години от майските събития в него и жертвите на възродителния процес – Назифе Хасан и Шакир Мехмед. За да почетат паметта им освен Местан бяха министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, министърът на околната среда и водите и кандидат за евродепутат Искра Михайлова, водачът на листата на ДПС за евровота Филиз Хюсменова.

По предложение на ДПС в инвестиционната програма на кабинета са заделени 500 000 лева за ремонт на улиците в селото и в момента тече процедура, която е на финал и през лятото те ще бъдат ремонтирани, увери лидерът на партията.

"Ние имаме много ясна цел на европейските избори - да изпратим силна ДПС група в Алианса на либералдемократите в Европа, която ще бъде истински застъпник на българския национален интерес", каза Местан. Той посочи, че задачата на депутатите в ЕП от ДПС е да бъде насочено вниманието на Европа освен към магистралите, метрото, инфраструктурата, но и към малкия човек, към малките населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай