Кое е идеалното лице? Какво казва експерт от Грузия

Дерматологът д-р Албина Каджая гостува в София

Кое е идеалното лице? Какво казва експерт от Грузия | StandartNews.com

Кое е идеалното лице? Кога една жена /или един мъж/ трябва да прибегне към радикални интервенции в името на красотата? Как да се дистанцираме от остаряването? На тези и на още подобни въпроси отговори пред журналисти д-р Албина Каджая. Очарователната дама гостува в София като сертифициран тренер на лифтинг конците от ново поколение Aptos, признати за златен стандарт в естетичната дерматология. Създадени от известния грузински пластичен хирург д-р Марлен Суламанидзе, те четири пъти са обявени за номер едно в Европа.

„Не се колебайте да се стремите към подобрения във визията. Дори фейслифтингите вече се правят с минимални разрези, но с максимален ефект – това е е и принципът на Aptos. Всъщност те са на границата между филърите и хирургията“, коментира д-р Каджая – дерматолог и козметолог. Според нея никой, който води нормален и здравословен живот, няма нужда да понася безропотно агресията на възрастта. „Но това не означава, че не отпращам хората, които идват при мен, без да знаят какво искат. Отпращам и тези, които нямат реална необходимост от интервенция. Понякога се налага да бъда и психолог.“, споделя още харизматичната блондинка, която управлява клиниката Total charm в Тбилиси-Батуми. Самата тя досега не е подлагала лицето си на скалпела, но два пъти годишно си слага ботокс. Доволна е и от конците, чиито ефект продължава три години. Д-р Каджая разказва и още нещо – винаги се старае да бъде усмихната и във форма, защото е майка на три деца и те не бива да я виждат в друга светлина. Кръстник на най-малката, Катерина, е самият грузински патриарх.                   

„Да не забравяме, че днес грижите за тялото, лицето и, разбира се, за здравето, не са запазени само за богатите или единствено за знаменитостите. И най-консервативните мъже вече се обръщат за съвети към нас, за да изглеждат както трябва, докато водят бизнес преговори, а и в личния си живот. Запазваме мимиката им, само изглаждаме някоя и друга дълбока бръчка – но без и минимален нюанс за женственост.”, добавя дамата, която е редовен участник и лектор в световните конгреси по антиейджинг и е носител на много тематични отличия. Тя акцентира върху най-главното във философията на вечната младост – никой не иска да остарява, но, както казва Оскар Уайлд, това е единственият начин да останем живи. И затова трябва да изглеждаме естествено, да бъдем красиви във всяка възраст. „Да излъчваме свежест, да се поддържаме – независимо от рождената дата. Затова идеалното лице е това, което ни радва от огледалото.“, припомня д-р Каджая основния фокус на козметологията. Неслучайно най-търсените актуални процедури са насочени към подобряване качеството на кожата - биоревитализация и мезотерапия. Конците Aptos пък помагат на лицето да се върне към формата си преди повече от петилетка – при това за 15 минути. От предишните техники ботоксът остава на мода, но жените вече не са толкова настървени към инжекциите с хиалуронова киселина. Сега те търсят филъри, които са базирани върху полимлечната киселина – тя прониква по-дълбоко в епидермиса, действа по-активно и продължително. Този метод придобива все по-мащабна популярност в Америка и Европа. С помощта на тези филъри се постига моделиране и на лицето, и на тялото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай