Илияна Йотова се срещна със студенти

Илияна Йотова се срещна със студенти | StandartNews.com

Бургас. Кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова се срещна с академичния съвет на Университет „ Проф. д-р Асен Златаров". Коментирани бяха въпроси, свързани с финансирането на образованието, акредитацията на учебните заведения, неравнопоставеността на българските студенти с колегите им в други европейски страни и ограниченията, който се налагат, европейските закони за миграцията, борбата с младежката безработица, здравеопазването, борбата с престъпността и корупцията, членството на България в Шенген.

„Европейският проект трябва отново да стане атрактивен и да се върне към ценностите, с които е бил замислен. Трябва ни друг тип политика в областта на икономиката. Вярно е, че за нас – социалистите са важни социалните политики, даваме си сметка до колко и как са възможни те в период на криза, но не може пет години, особено последните, да се преви политика, която цели единствено да се запазят печалбите на корпорациите и на банките. Нямаме нищо против стабилността им, защото това е гаранция за работни места. Но между стабилност и печалба има голяма разлика и ние твърдим, че можеше да се прави една доста по-социална политика. Особено за младите хора и за жените, които пострадаха най – много. Малко се правеше и в областта на образованието", каза тя.

Йотова сподели,че е обезпокоена от плашеща тенденция за разцвет на крайно десни политици и липсата на обществена дискусия по тези въпроси.

Йотова отговори на много въпроси, касаещи работата на Европейския парламент.

„Мечтата ми е в този мандат да има един наистина много силен български отбор. Хора, които можем да си подаваме ръка тогава, когато става дума за интересите на държавата", заяви кандидатът за евродепутат на левицата.

„Пред себе си имате един много убеден европеец. Няма друг проект за развитие на България, освен като член на Европейския съюз. Само че енергията в следващите години трябва да бъде насочена не към това да се питаме до безкрай дали трябва да сме в Европа или не, а как да станем сред първите в Европа и аз твърдя, че това не изисква кой знае какви големи усилия", каза в заключение Илияна Йотова.

През днешния ден кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България се срещна с жители на град Поморие и с работници на Топлофикация - Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай