Европейските консерватори поканиха в групата си ББЦ

Европейските консерватори поканиха в групата си ББЦ | StandartNews.com

София. Европейските консерватори и реформисти поканиха "България без цензура" да стане член на тяхната група в Европейския парламент. За среща с ръководството на ББЦ в България пристигнаха председателят на ЕКР в Европарламента Мартин Каланан и главният секретар на групата Франк Барет.

"Офертата е привлекателна за българския национален интерес, защото консерваторите са за една Европа, в която е гарантирана националната идентичност на народите", коментира поканата лидерът на ББЦ Николай Бареков.

"Нашата група се бори за осъществяване на политически реформи. Вярваме, че максимално ЕС трябва да свърши това, което трябва, но националната държава, парламентът трябва да вземат своите вътрешни решения за България, както и парламентът на Великобритания трябва да взема вътрешните си решения", посочи Каланан. 

На срещата с гостите от Великобритания днес присъстваха двамата зам.-председатели на формацията Рада Коджабашева и Росен Петров както и депутатът от ГЕРБ, който предстои да напусне групата на Борисов в Националния парламент и да се присъедини към ББЦ. Бареков не съобщи неговото име, като каза, че се пази в тайна до момента, в която народният представител напусне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай