Евродепутатите на Бареков ще даряват 80% от заплатите си

Евродепутатите на Бареков ще даряват 80% от заплатите си | StandartNews.com

Монтана. Депутатите на „България без цензура" в европейския парламент ще даряват 80 процента от заплатите си на България – за социална политика и читалищна дейност в страната. Това съобщи лидерът на партията Николай Бареков в Монтана.

Близо 600 негови привърженици го аплодираха. Ръкопляскания заляха и голямата зала на драматичния театър, когато той съобщи, че депутатите му в българския пралмент ще получават средната работна заплата на регионите, от които са избрани.

Лидерът на „България без цензура" обеща в Монтана да бъде открит Северозападен университет по подобие на Югозападния, а в Белоградчик – филиал на ВУЗ.
От Монтана Николай Бареков призова ЕС да излезе с обща позиция за Украйна. Меркел и Оланд се бавят, говорят си по телефона. ЕС може да стане миротворец за прекратяване на военния конфликт, подчерта той.
Николай Бареков съобщи още, че между ДПС и ГЕРБ се изгражда коалиция за общо изсичане на българската гора. От един месец напусналата политиката Искра Фидосова се е върнала в ГЕРБ и коли и беси в щаба на партията, който се намирал в НДК, каза още Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай