Неделя,

Дончев: Изборите са тест за имунната система на обществото

От: Администратор -
768
Дончев: Изборите са тест за имунната система на обществото
A
A
A

Хасково. Изборите в неделя са тест за имунната система на гражданското ни общество. Затова дали България ще си позволи да бъде купена, или измамена. Убеден съм обаче, че българите ще издържим този тест", заяви в Хасково водачът на кандидат-депутатската листа за Европейския парламент на ГЕРБ Томислав Дончев.

За идеята, която се лансира държавите от Евросъюза да се групират на по-бедни и по-богати, Дончев беше категоричен: Европа на две скорости е отстъпление от Европа. Това е проява на малодушие и е отказ от нормалното развитие на Европа.

Според него ако все пак в някои от държавите -членки има подобни настроения, то те не са на базата на принципни решения, а са травми от кризата. Прогнозата му обаче е, че следкризистните времена в Европа тези настроения ще изчезнат и държавите -членки на Евросъюза ще се върнат на стария принцип, че само обединени са по-силни.

„Аз мога да преведа Европа до всеки отделен човек, до всяко малко или по-голямо населено място, защото познавам Европа от всяко гледно място", защити и лидерската си позиция в листата Дончев.

По думте му, въпреки че европейските избори са до голяма степен скучни, защото става дума за по-трудно разбираеми теми, но залога за тези избори в България сега е доста по-сериозен.

„Първо защото от тези избори до голяма степен зависи къде ще е бъдещето на България. До голяма степен през резултата от предстоящите избори ще се чете къде иска да е България- в Европа или по друга геополитическа гравитация. Страната ни има нужда от силен глас в Европа, но такъв, в който да има аргументи", категоричен бе Дончев.

По-рано през деня Дончев придружи заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в харманлийското село Бисер.

Те присъстваха присъства и на първа копка на проект за рехабилитация на улици в град Любимец. Проектът, по който започва реконструкцията е подписан по времето на управлението на ГЕРБ, а ремонт на тези улици не е правен десетки години.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички