Бойко празнува в биоферма

Бойко празнува в биоферма | StandartNews.com

Дончев показва на лидера на ГЕРБ как се усвояват европари за селски райони

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде на гости на овчари в голяма ферма в страната за Гергьовден, научи "Стандарт". Бившият премиер се спрял на тази покана сред много оферти, които получил за празника. Заедно с него най-вероятно ще бъде и водачът на листата на партията за евровота - Томислав Дончев. Той ще покаже на лидера на ГЕРБ как са се усвоявали средства от Брюксел по програмата за селските райони.

Междувременно за деня на труда Борисов и заместничката му в партията и столичен кмет Йорданка Фандъкова разгледаха новоизградената спортна зала на 88 СОУ "Димитър Попниколов" в столичния кв. "Овча купел". Средствата за залата бяха отпуснати от правителството на ГЕРБ. "ДПС да прави спортни зали и училища за малките села, ние да правим за големите, и така върви държавата", заяви Борисов.

Той обясни, че така нито малките, нито големите населени места щели да са ощетени.
"Не като Станишев - нищо да не прави. Вика "Честит 1 май трудов празник". Празник било...", каза още лидерът на партията.

Преди да разгледат спортната зала на школото, Борисов, Дончев и Фандъкова присъстваха на освещаването на храм "Свети пророк Йеремия" в Рударци. "Над 250-260 църкви, манастири, джамии, храмове са подпомогнати по време на нашето управление, с нашите кметове. Това е вяра, това остава с векове след нас и хората го приемат много добре", заяви Борисов по време на официалното откриване и освещаване на храм "Свети пророк Йеремия". "И отец Никанор в Рударци на църквата, видяхте какво каза: "Това, което ГЕРБ правеше, над 40 млн. са отишли за православни храмове, манастири и джамии". Факт.

Направеното остава, а приказките отлитат", обясни Борисов. Бившият премиер припомни как по време на управлението на ГЕРБ те са давали финансиране за всички кметове, независимо от техния партиен цвят. "Затова и в Перник, ако отидеш, и в Шумен, и в Разград, и в Търговище, където бяха "червени" кметове (помня ги наизуст, защото са малко, не са да изброиш 90 на ГЕРБ), на всички давахме", обясни още лидерът на партията. Междувременно днес кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ Ева Паунова и Ангел Филипов ще открият традиционния футболен турнир за Купата на ГЕРБ в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай