Бойко: България ще стане основен производител на газ

Бойко: България ще стане основен производител на газ | StandartNews.com

Варна. След няколко години България ще бъде основен производител на газ за Европа, защото в страната ни има огромни количества конвенционален газ, каза във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него не само находището „Хан Аспарух", но и в Терес, Силистар, това се доказва с приключен сондаж.

„Румънците започнаха да теглят газ от „Хан Аспарух", така както ние добиваме 12 % от „Галата". Всяко наше забавяне са загубени пари за държавата. Трябва да им се дава зор всеки ден, за да се пусне газ от там", категоричен е бившият премиер. Според него няма по-нормално от това добитият газ в България да може да тече по тръбите на „Южен поток". Бойко Борисов е категоричен, че няма да подкрепи строителството на АЕЦ "Белене". Според него единият реактор, който е 2/3 платен, е трябвало да се прехвърли в АЕЦ „Козлодуй".

Бойко Борисов и кметът на Варна Иван Портних откриха нов корпус за още 60 деца в ОДЗ „Детски свят" във Владиславово. Придобивката за малчуганите е и физкултурен салон, басейн и две нови площадки за игра. Искам да припомня, че средствата за това строителство бяха отпуснати от правителството на ГЕРБ. Общо 4-те млн.лева освен за това разширение, са предвидени за изграждане на пристройка в детската градина във Виница, както и за нова детска градина на ул. "Анастасия Железкова" - с 6 групи. Тези средства дават възможност да бъде решен един наболял проблем за Варна – дефицитът на места в детските градини, каза кметът Иван Портних.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай