ББЦ: Неуспели евродепутати вземат по €200 хил. - да ги върнат в бюджета

ББЦ: Неуспели евродепутати вземат по €200 хил. - да ги върнат в бюджета | StandartNews.com

Ние напипахме пулса на българския народ, каза в Самоков лидерът на ББЦ Николай Бареков

Самоков. На тези избори се явяват няколко евродепутати, които очевидно няма да бъдат избрани в следващия ЕП. Но тези хора ще получат до 200 хиляди евро като компенсация. "Да настояваме заедно тези пари да бъдат върнати в бюджета, а не в техните джобове. По 100-200 хиляди евро са си спестили вече от европейски заплати. А сега – да върнат парите на българските пенсионери и на българските граждани, защото всеки евродепутат струва по 1,3 милиона евро", призова Бареков вчера в Самоков, като поздрави хората за Деня на труда.

Искаме да предизвикаме предсрочен парламентарен вот, но не за да върнем Борисов на власт, а да вземем властта и ние да управляваме, заяви лидерът на ББЦ от името коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден. ББЦ не е партия само на работническата класа, а на българската работеща класа. Надяваме се като управляваме България да създадем работни места, защото младите хора искат точно това - достойни доходи и работа, каза Бареков.
"Ние напипахме пулса на българския народ. Той не желае да бъде народ-емигрант, той обича държавата и родината си, той иска ту да създава семейства, тук да гледа децата си. Възрастните хора искат внуците си да са тук. Но за да са тук, трябва да се смени управлението и ние да можем да изпълним нашата социално-икономическа програма",
категоричен беше Бареков. Той припомни, че в основата й е ръстът на социалните разходи. Така за възрастните хора ще има безплатно здравеопазване и лекарства.

"Гледам лидера на ГЕРБ в редките си изяви говори – бързо ме връщайте на власт да строим магистрали. Къде са те? Няма ги. Парите за магистрали са откраднати. Парите за социални дейности бяха откраднати през кръга на "Котараците". Ние сме с най-ниския дефицит в Европа и това се изтъква като заслуга на Дянков, сега Орешарски продължава тази политика, но тя е за сметка на образованието, здравеопазването и другите социални политики", коментира Бареков, като подчерта, че тази порочна практика продължава, въпреки че има излишък.Пари за социална политика няма, защото властта предпочита да прави магистрали, тъй като бизнесът й носи комисиони в чували - с милиони за всяка сделка. БСП мислила за гръцките млади безработни. Това ми го каза един възрастен евродепутат от БСП. Вярвате ли че гърците живеят по-зле? Борисов казва – "тихо да не стане като в Гърция", аз казвам – "ами хайде по-шумно, че да стане като в Гърция".

"Чисти ръце" гарантира парите от Станишев, Борисов и Доган да бъдат върнати в българската държава, но няма да стане по време на това управление, ще трябва да изчакате докато ББЦ вземе управлението, каза Бареков.

"ББЦ влезе в политиката с една основна мисия – завинаги да извадим от управлението най-крадливата и най-опасна партия ДПС и нейния лидер Ахмед Доган. Истината че Доган създаде Борисов. Следващата коалиция, която се гласи в този парламент, е между Борисов и крадците от ДПС. Грабвайте сопите и ще щурмуваме българския парламент. Той не може да е дом на такава срамна коалиция", обърна се към хората от Самоков Бареков.

"Възрастен мъж от Казанлък ми каза - не мога да чакам цяла петилетка да оправиш България, давай по-бързо, искам да видя. Трябва да знаят възрастните хора, че аз мога много да искам, но политическата мафия няма да ми позволи. Затова имам нужда от вашата подкрепа. Отивам в европарламента, за да ситуирам нашата партия, без да свалям гащи пред нито една партия в ЕП", заключи Бареков.

Той каза, че няма да честити празника на труда на Станишев, защото няма нито един ден трудов стаж като нормален българин, нито на Борисов, защото първият му работен ден е бил като главен секретар, а между пожарникар и главен секретар е въртял бухалката. "Днес е и ден, когато се отбелязва годишнината от Априлското въстание. Кметът в речта си пропусна, сигурен съм че и президентът ще пропусне – срещу кого е въстанал българския народ", заяви Бареков.

"Вече 20 години хората, които се определят като политици и общественици, се срамуват да признаят срещу кого е въстанал народът – срещу турското робство и Османската империя. Не е въстанал срещу турските домати. Не се казва от страх, лицемерие, от криворазбрана псевдоевропейска чувствителност. Това обаче е изключително важно, защото ни се случва отново", мотивир а се Джамбазки. 20 години българската политика имаше една, а сега вече и две турски партии, каза той и добави, че се управляват целенасочено от Турция и от Ердоган.

"ДПС и тази на Корман Исмаилов и Касим Дал. Тези две небългарски партии се опитват да управляват и винаги да бъдат във властта, в разпределението на държавния бюджет. Трябва ли ние българите да отбелязваме тези дати, трябва ли да продължаваме тази борба – да това не е историята днес, но е историята утре", каза воеводата. Ние като родолюбци трябва да вземем своето решение, но оставим ли тези хора дa правят каквото си искат, ще трябва да оставим нашето бъдеще и нашата държава да бъдат управлявани от Анкара. Нещо ме притесняват коментарите на социолозите, че се е родил новият балансьор, каза лидерът на ЗНС Румен Йончев. Ние нямаме никакво намерение да бъдем такива, а да направим един автентичен съюз и да поставим центъра в политическото пространство и там да се случват нещата, каза Йончев.

Преди дни българските партии подписаха споразумение за честни избори, но как не ги беше срам ГЕРБ, които фалшифицираха предишния вот, или БСП, които се готвят да обявят дните около вота неработни, за да отидат
по-малко хора до урните. Това обяви лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов. Затова само масовото гласуване може да обърка сметките им.

"1-и май е Ден не само на труда, но и на хората, които се трудят, усилията, талантите на българина, каза кандидатът за европейски депутат Мирослава Кортенска. Днес смисълът на този ден е че заставаме срещу всички тези от политическата класа, които през последните 25 години ограбваха труда на българина", каза Кортенска.

"Миналата година по това време направихме нашето съвременно Априлско въстание, обърна се към хората Ангел Славчев. Въстанахме срещу монополите, излязохме на улиците, махнахме ГЕРБ от власт и им разбъркахме манджата. Истината обаче е, че никой няма смелостта и куража да се изправи срещу монополите. Освен нашите партии с нашите лидери , членове и симпатизанти", заключи Славчев.

"На този празник преди години жените излизат напред, те тръгват да се борят за достойна работа. Затова се надявам ние жените да кажем – достатъчно търпяхме, достатъчно деца изпратихме на гурбет, достатъчно ни унижаваха", обяви Нешка Робева.

Днес от 11:00 часа Росен Петров, Даниела Колева и Румен Йончев ще поднесат венец по време на "Възстановка на Априлското въстание в Копривщица" в град Копривщица на пл. 20 Април.

Спектакъла "Площадът" част от предизборната кампания на Коалиция "България без цензура"- ВМРО-ЗНС и "Гергьовден" с мото "българите заслужаваме повече", ще гостува на 2 май(петък) от 18:30 часа в град Пирдоп в Народно читалище "Напредък 1869" на адрес: пл. "Тодор Влайков"№1. В него участие ще вземе и Деси Добрева, а зрителите ще могат да изслушат и да зададат своите въпроси към Николай Бареков, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Румен Йончев, Даниела Колева, Рада Коджабашева, Калина Крумова и други представители част от евролистата. В 18:15 часа Николай Бареков ще даде брифинг за медиите пред читалището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай