Бареков: Социалната сфера не е приоритет на правителството

Бареков: Социалната сфера не е приоритет на правителството  | StandartNews.com

Хасково. „Социалната сфера не е приоритет на правителството". Това заяви пред работещите в хасковската фирма „Дерони" лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. Той подкрепи думите си с направеното по негова заръка проучване, при което хора от екипа му направили разбивка в кои сфери у нас има дефицит и къде – излишък. „Оказа се, че във всички сектори – инфраструктура, транспорт ние имаме недостиг, а само в социалната сфера – излишък", обобщи лидерът на ББЦ.

По думите му държавата никога не е давала пари за социална политика „Държавата взема пари от хората. Това се случваше и по времето на Бойко Борисов, и сега, когато управлява Пламен Орешарски.", подчерта още Бареков.

Бареков засегна и темата с парите за здравето, които се дават у нас. „ В Европа се дават за здравеопазване между 7 и 8% от БВП, а в България – се отделят наполовина по-малко. Виждате как хората в Европа могат да си позволят и да дават подобни пари за тази основна дейност, а у нас се казва, че средства няма. Пари има, но те потъват в нечий джоб", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай