Бареков с призив: Повече Европа и по-малко ориенталщина

Бареков с призив: Повече Европа и по-малко ориенталщина | StandartNews.com

Няма да се кача на една трибуна с БСП, ДПС и ГЕРБ, оставам при хората, зарече се лидерът на ББЦ Без победата на 9-ти май, нямаше да има и Ден на Европа. Нека имаме повече Европа и по-малко ориенталщина. Това пожела на жителите на Златарица лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. Той бе там за празника на града, а ББЦ е сред организаторите на тържеството.

Бареков не се качи на официалната трибуна, а остана сред хората. „Реших да съм до тях, те имат болки, които трябва да бъдат чути. Това направих – изслушах ги, вместо да стоя на трибуната с представители на БСП. Те дори не знаят къде се намират и поздравиха златарчани с „Честит празник, еленчани", възмути се лидерът на ББЦ. Той отново подчерта, че вече се е зарекъл никога повече да не застава на една трибуна с БСП, ДПС и ГЕРБ.
Заклинанието ми е да не се превърнем в тяхно подобие, отсече Бареков.

Жестът му не остана незабелязан и събра повече публика от тази пред трибуната. „Изметете ги", поискаха местните жители от него и коалиционните му партньори, визирайки сегашните и предишните управляващи. Хората разказаха потресаващи лични истории за това как оцеляват и как държавата ги е притиснала до стената.

"Какъв е изборът на един млад човек в България – да стане крадец ли?", попита 60-годишна жена. Тя обясни безизходицата на дъщеря си, която от дълго време е без работа, а не са й дали и стотинка социална помощ.
Майката пък почти се разплака, обяснявайки как има 32 години трудов стаж, но не й достигат две години за пенсия и няма къде да ги отработи.

„Вяра няма. Тя е нужна на този народ, но откъде да дойде?", попита просълзена друга дама от града. „Най-важното е да има вяра и енергия. Затова съм поставил младите хора като свой приоритет", отговори Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай