Звезда на Х Фактор открива Летен университет в Албена

Звезда на Х Фактор открива Летен университет в Албена | StandartNews.com

Звездата от Х Фактор Сабатин Гогов ще участва в откриването на 13-ото издание на Summer university във ваканционно селище Албена. Младежката проява е от 25 до 31 август и в нея ще се включат близо 400 студенти от над 20 висши учебни заведения. Ще се проведат 4 обучения и ще се излъчат шампионите в 11 вида спорт.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър „Студентско лято" , хавайско парти, графити-парти, плажни игри и др.

Гости на „Летен университет 2015" ще бъдат Ирена Соколова – областен управител на Перник и Калин Каменов – зам.-министър на младежта и спорта.

"Летен университет" представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.
Чрез проекта студентите, си поставят за цел да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай