Вторник,

Заплатите на младите учители скачат от юли

От: Администратор -
7194
Заплатите на младите учители скачат от юли
A
A
A

София. Началните заплати на младите учители ще бъдат увеличени от юли. Това обяви образователният министър проф. Анелия Клисарова пред "Дарик".

Тя разкри, че ще се работи с банките за отпускане на по-евтини заеми за младите учители, както и с кметовете на общини за намиране на евтини общински жилища за тях.

На страната ни са нужни „учители на 21-ви век", тъй като колкото и модерна лаборатория или класна стая да има в дадено училище, ако преподавателят не може да създаде интерес сред своите ученици, няма как да се постигнат желаните резултати, изтъкна още министърът.

По думите й "ключът към качествено образование не са само парите, а присъствието на качествения учител. Ако го няма човекът, който да увлече децата, който да ги накара да мислят и да искат да учат, няма как да се случи качественото образование",.

Клисарова допълни, че просветното министерство работи върху стратегия за развитие на педагогическите кадри, но в същото време изрази притеснение, че твърде малко се работи с родителите, които също са важен фактор особено при учениците от началните класове.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички