Четвъртък,

Задача за първолаци вбеси преподаватели

От: Администратор -
354
Задача за първолаци вбеси преподаватели
A
A
A

София. Математическа задача за първокласници, участвали в коледно състезание, предизвика бурна реакция сред преподаватели. Този път не условието, а посоченият от авторите отговор е ябълката на раздора. Коледното състезание се провело миналата неделя. След като проверили верните решения на задачите в Интернет, преподаватели от училището в Мездра сигнализираха, че втората задача е със сгрешени отговори.

Децата трябва да запълнят равенството с четири липсващи цифри. Пита се 10 минус 2 е равно на колко плюс 1 е равно на колко минус 3 е равно на колко плюс 4 е равно на колко (10-2=х+1=х-3=х+4=?). Според авторите на теста излиза, че 10-2=8+1=9-3=6+4=10.

"Във всякакъв вид математика, на всички етапи от човешкото развитие "равно" означава, че стойността на лявата страна трябва да е равна на дясната, в случая се получава, че осем е равно на девет, е равно на шест, е равно на десет, което е неправилно", коментира преподавателката по математика Румяна Стефанова.

Първокласничката Мария написала в първото кръгче с липсваща цифра 7. Според преподавателите Мария е права, защото се е досетила, че десет минус две е равно на седем плюс едно.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията