Юбилейна учебна година в АУБ

Юбилейна учебна година в АУБ | StandartNews.com

Президентът на Американския университет в България – Страци Кулински, даде начало на юбилейната 25-а академична година в Деня на Съединението, който чества страната ни. Цялата университетска общност се събра, за да отпразнува началото на празненствата по случай 25-годишнината на университета. Специален гост на събитието беше Джулия Уоткинс, президент на АУБ от 1993 до 2003 г.

Студенти, преподаватели и служители се събраха в кампуса на АУБ и направиха снимка за спомен във формата на числото 25 в чест на годишнината. „Добре дошли! Толкова се вълнувам, че университетът е отново зареден с енергията на млади хора от целия свят. Това е специална година за университета и се надявам да се забавлявате и да споделяте празничния дух заедно с нас по време на предстоящите събития, посветени на нашия юбилей. Успешна академична година", каза в словото си настоящият президент на висшето учебно заведение. Той и Джулия Уоткинс заедно разрязаха тортата и дадоха начало на новата учебна година.

По повод на своята годишнина АУБ организира поредица от събития, първото от които е в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" в София на 17 септември. На 30 септември в университетския кампус ще се проведе конференция по предприемачество и иновации, а вечерта ще завърши с рок концерт на „Фондацията". На 1 и 2 октомври ще се проведе среща на възпитаниците, ще бъдат открити новите спортни съоръжения, а в съботната вечер ще се проведе тържествена церемония. Приятели, възпитаници и официални гости ще отпразнуват юбилея на специална вечер в Националния археологически музей и „София Хотел Балкан" на 21 октомври.

Американският университет в България отвори врати през 1991 г., а първият учебен ден за първия випуск от 208 студенти се провежда на 30 септември. Днес студентите на АУБ са космополитна общност от близо 1000 млади хора, идващи от над 40 държави. В първия си випуск университетът посреща само един чуждестранен студент, а в момента тук учат студенти от цял свят. Двадесет и два випуска са се дипломирали до май 2016, а над 4000 възпитаници на АУБ се реализират успешно по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай