Видин избра своя любим учител

Видин избра своя любим учител  | StandartNews.com

За първи път ученици от СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин гласуваха за своя любим учител. Високият приз е за учителката им по немски език Ирена Йосифова, а изборът се случи в рамките на пилотния проект между Министерството на образованието и науката и вестник "Стандарт" "Любим учител". Чрез него ученици от цялата страна ще могат да излъчват своите номинации за най-добър преподавател, а детските критерии ще бъдат водещи при изработването на новите стратегии на МОН за изискванията към преподавателите в 21 век.

Авторитетната награда на отличената във Видин Ирена Йосифова бе връчена лично от зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева. "Щастлива съм, че вече имаме връчена награда в проекта "Любим учител". За нас е изключително ценно да чуем оценката на децата, защото качественото образование минава през активен диалог и с учениците", подчерта Кастрева.
"Тази кампания е за възраждането на престижа на българския учител. В същото време чрез гласуването на учениците, правим едно реално национално проучване за представата им за любим учител. Надяваме се, че така ще помогнем на МОН за критериите по отношение на бъдещите педагози", отбеляза главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

Над 5 минути не стихнаха аплодисментите за носителката на "Любим учител"-Видин Ирена Йосифова. По думите на учениците, преподавателката по немски език е изключителен професионалист и строг учител, но и невероятно слънчев човек и приятел. Директорът на училището Венцислав Станев поздрави за наградата Йосифова, която се разплака от вълнение за полученото признание. "Надявам се, че ще остана любим учител и след вчерашното класно по немски", успя да каже отличената учителка. И благодари на децата за доверието. Проектът "Любим учител" ще избере най-добрите преподаватели в още няколко големи града до края на месеца.

Отличници безплатно при Чудесата

Деветокласниците от СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин ще посетят безплатно Белоградчишките скали, които хилядите читатели на в. "Стандарт" определиха за победител в националната кампанията "Чудесата на България" през 2012 г. "Лично кметът на Белоградчик Борис Николов ще покаже на отличниците, излъчили "Любим учител", уникалния скален комплекс", каза по време на церемонията главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. "И аз имам любим учител от НПМГ "Акад. Л. Чакалов" - преподавателят ми по алгебра Пламен Сидеров", призна пред множеството тя. "Уважавам го безкрайно, защото ме научи на най-ясното правило, че 2+2=4. В него се състои истината, че трябва да си дисциплиниран, последователен и да следваш логиката. Когато хората дават, много им се иска 2+2 да е равно на 3, а когато вземат - на 5. Моят любим преподавател ме научи на това житейско правило", сподели Бозукова. Тя покани учениците да станат част и от кампанията на "Стандарт" и БАН „Научните чудеса на България". "Ще бъда най-гордият човек на този свят, ако не само гласувате, но и излъчите вашите млади откриватели. И особено, ако с тази кампания ви накараме да си кажете: Има смисъл, ще уча и работя за България. Защото тя е нашето най-голямо чудо", каза още Славка Бозукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай