Въведоха директор в училище, докато учителите са на погребение

Въведоха директор в училище, докато учителите са на погребение | StandartNews.com

Хасково. Новият директор на барикадираното от персонала му Помощно училище - интернат в Харманли "Славейков" Митко Димитров беше въведен в кабинета си, докато подчинените му са на погребение.

Училището беше под обсада две седмици още щом се разчу, че Димитров е спечелил конкурса за директори и има назначение от министъра на образованието. Целят състав на учебното заведение от педагозите, през чистачките до пазачите, скочиха срещу избора му със съмнение, че е манипулиран на най-високо ниво. Освен това персоналът се съмнява, че Димитров идва на шефското място с партийна поръчка заради апетити на хора от БСП от общината към мястото, на което се намира специализираното училище.

След поне 6 опита да влезе в директорския си кабинет за две седмици, на 14 декември Димитров най-после успя. Той беше конвоиран до кабинета от хора от Регионалния инспекторат по образованието. Преди това обаче персоналът на "Славейков" получи предупредителни протоколи от полицията, че ако осуети достъпа на Димитров до сградата, ще има глоби.

Работещите в училището обаче са силно шокирани и разгневени, че акцията по въвеждането и протоколите не е спряна дори и заради личната драма в семейството на техен колега. Преподавателите разказаха, че въвеждането на новия директор е станало в събота, докато те са били на погребението на 28-годишния син на колегата си, загинал преди седмица в автомобилна катастрофа.

Въпреки съботния финт, 52-мата преподаватели, педагози, хигиенисти и пазачи са категорични, че не искат Димитров да ги ръководи. Те заявяват, че няма да махнат плакатите от оградата на интерната с надписи срещу новия директор, няма да се откажат от атаките си срещу него и ще продължават да настояват под всяка възможна форма и за среща с министъра на образованието Анелия Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай