Уволняват легендарен учител от Немската гимназия в София

Уволняват легендарен учител от Немската гимназия в София  | StandartNews.com

Един от легендарните учители на 91 Немската гимназия в София - Григор Димитров, е получил предизвестие за уволнение, информира Front.bg. Твърди се, че зад решението за уволнението стоят политически причини.

Грегъри, както е наричан учителят, е преподавател по география. Той постъпва на работа в елитната столична гимназия на 1 септември 1983 година.

"Беше ми връчена подписана от директорката Вера Кантарджиева заповед за пенсиониране, лично тя не пожела да ми я връчи, връчи ми я секретарката. Аз я чакам четири дни да говоря с нея, но тя не поиска да се срещне с мен. Едновременно имаше и връчване на заповедта за прекратяване от трудовия договор", обясни по-късно за Front.bg Грегъри.

"Огорчен съм. Колегите го дефинираха – "можеше поне да ти благодари официално, как могат да изхвърлят такъв учител - като мръсен парцал", добави той.

"В продължение на 32 години вярно, честно и предано съм служил на Немската гимназия и учениците от Немската гимназия. Обичал съм ги безкористно и безусловно. Защото не друг, а те са тези, които формират образа на Немската гимназия да бъде най-великото училище в държавата. Обичал съм и продължавам да обичам всички мои колеги, на които съм признателен. Изключително съм признателен на една бивша директорка на Немската гимназия – една жена с изключителна професионална култура, една жена дипломат и един човек с винаги отворена врата – това е госпожа Менда Маркова...", каза още той.

"Законът не е на моя страна, макар че могат да ме преназначат след пенсия като ценен кадър, защото съм в отлична физическа, умствена и интелектуална кондиция. И мога да дам още много на Немската гимназия – та било то още година, две или три", заяви още Григор Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай