Петък,

Уволняват легендарен учител от Немската гимназия в София

От: Failed to load user -
22740
Уволняват легендарен учител от Немската гимназия в София
A
A
A

Един от легендарните учители на 91 Немската гимназия в София - Григор Димитров, е получил предизвестие за уволнение, информира Front.bg. Твърди се, че зад решението за уволнението стоят политически причини.

Грегъри, както е наричан учителят, е преподавател по география. Той постъпва на работа в елитната столична гимназия на 1 септември 1983 година.

"Беше ми връчена подписана от директорката Вера Кантарджиева заповед за пенсиониране, лично тя не пожела да ми я връчи, връчи ми я секретарката. Аз я чакам четири дни да говоря с нея, но тя не поиска да се срещне с мен. Едновременно имаше и връчване на заповедта за прекратяване от трудовия договор", обясни по-късно за Front.bg Грегъри.

"Огорчен съм. Колегите го дефинираха – "можеше поне да ти благодари официално, как могат да изхвърлят такъв учител - като мръсен парцал", добави той.

"В продължение на 32 години вярно, честно и предано съм служил на Немската гимназия и учениците от Немската гимназия. Обичал съм ги безкористно и безусловно. Защото не друг, а те са тези, които формират образа на Немската гимназия да бъде най-великото училище в държавата. Обичал съм и продължавам да обичам всички мои колеги, на които съм признателен. Изключително съм признателен на една бивша директорка на Немската гимназия – една жена с изключителна професионална култура, една жена дипломат и един човек с винаги отворена врата – това е госпожа Менда Маркова...", каза още той.

"Законът не е на моя страна, макар че могат да ме преназначат след пенсия като ценен кадър, защото съм в отлична физическа, умствена и интелектуална кондиция. И мога да дам още много на Немската гимназия – та било то още година, две или три", заяви още Григор Димитров.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички