Университет Трета възраст отваря наесен

Университет Трета възраст отваря наесен | StandartNews.com

Национален български университет "Трета възраст" ще заработи наесен. С това име се учредява неправителствена организация, която ще организира безплатни обучения и занимания за хората на възраст над 55 години.

"Целта е да осмисляме живота на хората от третата възраст, да се избегне тяхната социална изолация, както и да се използват техните знания и умения", обясни председателят на сдружението доц. Ганчо Попов.

Наесен преподавателите на университета, които са известни професори от различни сфери, ще започнат посещения по градовете, на които ще изнасят тематични лекции и ще популяризират инициативата. Амбицията е да се развие мрежа от клонове в цяла България. Възрастните хора ще могат да се записват в курсове по интереси - здравословно хранене, управление на личните финанси, компютърна грамотност, работа с таблет, актуализиране на професионални знания и овладяване на нови. Ще бъдат организирани културни и туристически прояви.

За дейността на университета се разчита на доброволческа работа, спонсорство от бизнеса и финансиране от различни програми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай