Понеделник,

Университет подписа договор за сътрудничество с БТПП

От: Администратор -
123
Университет подписа договор за сътрудничество с БТПП
A
A
A

Химикотехнологичният и металургичен университет и Българската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество.

Според него, Химикотехнологичният и металургичен университет ще съдейства на Палатата, като ще предоставя лабораториите си за изследвания на фирми, както и ще увеличава местата за прием в специалности, за които има недостиг на кадри на пазара на труда.

БТПП от своя страна пък се заема да съдейства за обновяване учебния материал по предприемачество в икономическите и бизнес-специалностите като „Индустриален мениджмънт".

ХТМУ е държавно висше училище, създадено през далечната 1953 година. В него функционират три акредитирани и сертифицирани лаборатории: Акредитирана изпитвателна лаборатория „Текстил и багрила", Изпитвателен комплекс „Екотест" към Централна научно изследователска лаборатория и Институт „Национална банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури"( НБПМКК ) към ХТМУ.

В университета се обучават ежегодно над 3000 студенти в трите квалификационни образователни степени бакалавър, магистър и доктор в редовна и задочна форма в областите: Химични технологии, Металургия, Биотехнологии, Материали и Материалознание, Автоматика и информатика, Управление, Екология.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички