UK проверява всички студенти със заем за ежедневни разходи

UK проверява всички студенти със заем за ежедневни разходи | StandartNews.com

София. Студентите във Великобритания, кандидатстващи за заем за ежедневни разходи, ще бъдат проверявани, независимо от коя страна на ЕС идват. Студентските заеми във Великобритания са два вида. "Заемите за плащане на таксите за обучение на студенти от ЕС остават незасегнати", заявиха за Стандарт Нюз от посолството на Великобритания в България.

Промяната се отнася само до заеми за покриване на дневните разходи на студентите - за жилище, транспорт, храна, учебници и т.н. Тези заеми са известни под наименованието „maintenance loans". За тях студенти от ЕС имат право да кандидатстват ако са пребивавали във Великобритания три или повече години. Заради значително нарастване на броя на молбите за заеми, свързани с покриване на дневните разходи (maintenance loans), тези заеми са спрени за студенти от Румъния и България, до момента, в който студентите не докажат правото си да получават подобни заеми.

Като допълнение, всички студенти от ЕС, пребиваващи във Великобритания, ще бъдат задължени да предоставят допълнителна информация преди да получат следващите плащания по своите заеми (maintenance loans).

"Великобритания приветства студенти от цял свят", категорични бяха от британското посолство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай