Неделя,

UK проверява всички студенти със заем за ежедневни разходи

От: Администратор -
2144
UK проверява всички студенти със заем за ежедневни разходи
A
A
A

София. Студентите във Великобритания, кандидатстващи за заем за ежедневни разходи, ще бъдат проверявани, независимо от коя страна на ЕС идват. Студентските заеми във Великобритания са два вида. "Заемите за плащане на таксите за обучение на студенти от ЕС остават незасегнати", заявиха за Стандарт Нюз от посолството на Великобритания в България.

Промяната се отнася само до заеми за покриване на дневните разходи на студентите - за жилище, транспорт, храна, учебници и т.н. Тези заеми са известни под наименованието „maintenance loans". За тях студенти от ЕС имат право да кандидатстват ако са пребивавали във Великобритания три или повече години. Заради значително нарастване на броя на молбите за заеми, свързани с покриване на дневните разходи (maintenance loans), тези заеми са спрени за студенти от Румъния и България, до момента, в който студентите не докажат правото си да получават подобни заеми.

Като допълнение, всички студенти от ЕС, пребиваващи във Великобритания, ще бъдат задължени да предоставят допълнителна информация преди да получат следващите плащания по своите заеми (maintenance loans).

"Великобритания приветства студенти от цял свят", категорични бяха от британското посолство. 


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички